dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname zet vluchten uit Cuba en Haïti voorlopig stop

lees ook ...

Teleperformance levert bijdrage aan werkgelegenheid

Teleperformance levert een bijdrage aan werkgelegenheid. Het bedrijf eeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief al...

Alle vluchten uit Cuba en Haïti zijn vanaf 2 december stopgezet. Deze stopzetting geldt voor de maand december, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Dringende evaluatie van passagiers uit deze landen geeft de bewindsman als reden op. Hij geeft aan dat de lijnverbindingen met Nederland en Miami (via Georgetown) nog wel overeind staan.

Minister Ramadhin verduidelijkt dat er gewerkt wordt met een classificatie van de situatie in die landen en welke wekelijks wordt aangepast. Er wordt dan gekeken naar de code waarin die landen vallen, waarbij er specifieke voorwaarden gelden voor het reizen.

Suriname wordt op dit moment door de International Health Regulation (IHR) van de World Health Organisation (WHO) geclassificeerd als een land met sporadische gevallen of clustercases. Dit valt veel gunstiger uit dat de community transmission waarin Suriname zich voorheen bevond.

De fase van sporadische gevallen is ook de reden geweest dat de autoriteiten hebben besloten het luchtruim partieel open te stellen. Dit gaat echter gepaard met strenge voorwaarden waaraan elke reiziger zich dient te houden. Alles geschiedt in goede afstemming met betrokken actoren in de luchtvaartsector. In dit proces ligt de leiding in handen van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zet vluchten uit Cuba en Haïti voorlopig stop