zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname zet toerisme in de spotlight met Tourism Month 2023

lees ook ...

Suriname is attempting to repay its debt with China

Even as the Dutch-speaking Caribbean Community (CARICOM) nation turns to Beijing for future project financing, Suriname is seeking to achieve an agreement with Beijing on its unpaid debt to the Asian ...

Het Directoraat Cultuur van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft het startschot gegeven voor Tourism Month Suriname 2023, die loopt van 1 tot 30 september en ter gelegenheid van World Tourism Day op 27 september. De opening vond plaats op vrijdag 1 september in het Lalla Rookh-gebouw in aanwezigheid van minister Albert Jubithana van TCT, directeur Toerisme Rabin Boeddha en districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab. Tijdens de maand zullen er tot en met 27 september diverse toerisme-gerelateerde activiteiten plaatsvinden.

Tijdens de opening vond een paneldiscussie plaats om het publiek beter te informeren over wat Suriname te bieden heeft op toeristisch gebied en welke kansen deze sector biedt. Aanwezigen konden ook debatteren over het jaarthema “Tourism & Green Investment”.

Het panel bestond onder andere uit Dinesh Ramlal (bestuurslid Stichting Toerisme Suriname), Sirano Zaalman (CEO van Access Suriname Travel) en mode-ontwerpster Zoë Heyns. Onder de aanwezigen bevonden zich ook vertegenwoordigers uit de toerismesector, waaronder eigenaren van recreatieoorden en restaurants.

De avond overtrof de verwachtingen, met een overweldigende input van zowel de private als de publieke sector. Ruben Forster, coördinator Toerisme Nickerie, benadrukte het belang van deze bijeenkomst: “Het was de bedoeling om meer aandacht te creëren voor het toerisme in Suriname. Dit is een stap naar de samenwerking binnen de toerismesector. We zijn samengekomen om te kijken hoe we Suriname beter kunnen promoten, meer kunnen verdienen in de toerismesector en hoe we beter kunnen samenwerken.” Hij benadrukte ook het belang van bewustwording over het toerisme, met name in de districten Nickerie en Saramacca.

“We willen dat alle districten een rol spelen in het bevorderen van het toerisme en dat de samenleving zich daarvan bewust wordt. We zijn al begonnen met het plaatsen van activiteiten van verschillende districten op de website www.suriname.travel. Daar kunnen mensen de activiteiten per district bekijken,” aldus de coördinator.

Onderdirecteur Jo-ann Misiekaba van het Directoraat Toerisme kondigde ter gelegenheid van Wereld Toerisme Dag een groot Surinaams festival aan, waarbij verschillende culturen, districten en het bedrijfsleven zullen bijdragen. Het evenement zal ook een Kids Area bevatten waar kinderen op een creatieve manier kennis kunnen maken met toerisme.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zet toerisme in de spotlight met Tourism Month 2023