maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname zet grote stappen voor milieuvriendelijkere goudsector

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (2)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van zeven senioren proffesionals die belangeloos een bijdrage gaan leveren aan beter, deugdelijk openbaar bestuur. Dit willen zij doen door Surinamers met de ambitie o...

De regeringsvergadering van woensdag 24 januari 2024 stond in het teken van twee cruciale thema’s: de goudsector en grondzaken. Er zijn belangrijke stappen gezet om deze sectoren duurzamer en eerlijker te maken voor de Surinaamse samenleving.

In de goudsector ligt de nadruk op het verminderen van de milieu-impact. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft het belang van bewustwording en educatie benadrukt, naast het verminderen van het gebruik van schadelijke stoffen zoals kwik en cyanide.

Er wordt gewerkt aan het in kaart brengen van vervuilde gebieden en het investeren in technologieën voor een milieuvriendelijkere goudwinning. Bovendien is besloten geen nieuwe goudconcessies uit te geven in ongerepte natuurgebieden, om zo het rijke bosgebied van Suriname te beschermen.

Op het gebied van grondzaken heeft de regering besloten grondrechten over te dragen aan zowel natuurlijke personen als rechtspersonen, wat burgers de mogelijkheid biedt om tegen een betaalbare prijs grondbezit te verkrijgen. Dit initiatief, dat reeds van start is gegaan met de uitgifte van 178 beschikkingen, maakt grondconversie voor burgers toegankelijker via een online platform.

De opbrengsten uit deze grondoverdrachten worden geïnvesteerd in sociale projecten. Deze besluiten weerspiegelen de toewijding van de regering om duurzame ontwikkeling te bevorderen en te zorgen voor het welzijn van de bevolking en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Maandelijkse updates zullen worden verstrekt om transparantie en betrokkenheid bij deze belangrijke kwesties te waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zet grote stappen voor milieuvriendelijkere goudsector