dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname zet grote stappen in nierzorg met nieuwe transplantatiemissie

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Deze week markeert het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een belangrijk moment met de uitvoering van de derde niertransplantatiemissie, in samenwerking met specialisten van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC). Dit initiatief heeft op maandag 5 februari een bijzondere bemoediging ontvangen van president Chandrikapersad Santokhi, die het medisch team in het AZP bezocht en zijn waardering uitsprak voor hun inzet en toewijding.

President Santokhi benadrukte de cruciale rol van het team in het bieden van een nieuwe levenskans aan patiënten en dankte hen namens de regering voor hun bereidheid om de Surinaamse gemeenschap te ondersteunen. Hij wees op het belang van de samenwerking en kennisuitwisseling tussen de Nederlandse en Surinaamse teams en beloofde maatregelen om de uitstroom van medisch personeel tegen te gaan.

Onder leiding van drs. Subhash Goerdat van het AZP en drs. Idu Mirza van het AUMC, benadrukt het team de noodzaak van continuïteit en duurzaamheid van het transplantatieprogramma, evenals de essentie van nazorg voor de behoud van getransplanteerde nieren. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ondersteunt de oproep voor continuïteit en kondigde aan te werken aan een uitgebreid transplantatieprogramma, inclusief een voorlichtingscampagne om bewustwording te vergroten.

Dit is van groot belang gezien de 750 nierpatiënten in Suriname, waarbij de regering jaarlijks aanzienlijke kosten maakt voor nierzorg. Door middel van het Hearts Initiative worden huisartsen en verpleegkundigen getraind om de nierzorg en bewustwording te verbeteren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zet grote stappen in nierzorg met nieuwe transplantatiemissie