woensdag 5 oktober 2022
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(2)

Suriname zet export vier groentesoorten stop

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 bezoekt Tibiti met schooltassen

Een delegatie van stichting 1 voor 12 heeft het dorp Tibiti op 28 september  bezocht tijdens de uitvoering van hun landelijke schooltassenproject.  Bewoners hebben de gelegenheid aangegrepen om hun mi...

Suriname zal vanaf 15 juni de export van boulanger, antroewa, peper en bitterblad naar de Europese Unie (EU) stopzetten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, vanwege de vele afkeuringen van exportzendingen uit Suriname. In 2019 zijn de verscherpte fytosanitaire maatregelen van de EU ingegaan. Suriname voldoet helaas tot op heden niet aan de EU-eisen.

Om te voorkomen dat de EU Suriname een exportverbod oplegt, heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het initiatief genomen om de export van deze vier gewassen voorlopig op te schorten. De overige gewassen mogen geëxporteerd worden.

LVV heeft ter ondersteuning twee buitenlandse experts aangetrokken. Verder zal LVV samen met haar partners, waaronder het CELOS en het Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), onderzoek doen naar effectieve beheersmaatregelen. Zodra er sprake is van een oplossing zal deze door gecommuniceerd worden met de sector. Hiermee zullen de exporten naar de EU wederom mogelijk worden gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zet export vier groentesoorten stop