vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname zet belangrijke stap in regionale energiesamenwerking

lees ook ...

Dichter S.Sombra kreeg kompe buku voor zijn 85ste jaar

Onlangs 13 februari mocht de bekende Coroniaanse Sranantongo dichter Stanley Slijngard meer bekend als S.Sombra zijn 85ste verjaardag op bijzondere wijze herdenken. De activiteiten van de Sombra Neti ...

Tijdens de Annual General Meeting van de Organization of Caribbean Utility Regulators (OOCUR) op 14 december is de Energie Autoriteit Suriname (EAS) officieel toegetreden als lid, waarmee Suriname een cruciale mijlpaal bereikt in de regionale energiesector. De EAS, als primair regulerend orgaan in Suriname, vervult een essentiële rol in het nationale energielandschap.

Haar verantwoordelijkheden omvatten het toezicht op de ontwikkeling, regulering en het onderhoud van de energiesector, met als doel een eerlijke en efficiënte energievoorziening aan de burgers van Suriname te waarborgen. Dave Abeleven, directeur van EAS, benadrukt het enthousiasme van de EAS om deel uit te maken van OOCUR en bij te dragen aan de missie van het bevorderen van een veerkrachtige, duurzame en klantgerichte energiesector in de Caribische regio.

OOCUR, een organisatie gewijd aan samenwerking en ontwikkeling van Utility Regulators in het Caribisch gebied, biedt Suriname nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, kennisdeling en invloed in de regionale energiepolitiek. Door lid te worden van OOCUR, streeft de EAS ernaar op verschillende manieren bij te dragen aan de organisatie.

Eerst en vooral wordt de expertise van Suriname op het gebied van energieregulering gedeeld, met focus op tariefstelling, kwaliteitscontrole en sectorontwikkeling. Deze inzichten dragen bij aan de ontwikkeling van effectieve regelgevende kaders die duurzame en betrouwbare energiesystemen bevorderen.

Ten tweede zet de EAS zich in voor het bevorderen van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie-initiatieven en de adoptie van innovatieve technologieën. Actieve participatie in OOCUR stelt de EAS in staat om ideeën en best practices uit te wisselen met andere leden, waardoor er collectief gewerkt kan worden aan duurzame energieoplossingen voor de hele Caribische regio.

De toetreding tot OOCUR benadrukt ook de toewijding van Suriname en de EAS aan regionale samenwerking en gezamenlijke ontwikkeling van een duurzame energievoorziening. Het lidmaatschap symboliseert de inzet voor een welvarende toekomst van Suriname en de bredere Caribische regio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zet belangrijke stap in regionale energiesamenwerking