dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname zal voordeel halen uit High Level Security Conferentie

lees ook ...

New management team EBS with Brunswijk at the wheel

The government extends its gratitude to Leo Brunswijk, the younger brother of Vice President Ronnie Brunswijk, who plans to assume leadership of the Energie Bedrijven Suriname (EBS). The state-owned c...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) is ervan overtuigd dat Suriname voordeel zal halen uit de ‘High level Security Conferentie’ die komende maand wordt gehouden. Suriname is initiatiefnemer van deze meeting. Er zal door de deelnemende landen en organisaties gediscussieerd worden over transnationale georganiseerde misdaad. De essentie van de samenkomst is volgens Amoksi om te komen tot een samenwerkingsvorm om gezamenlijk georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

“We gaan de bedreigingen analyseren en de oplossingen hiervoor moeten formuleren,” zegt de bewindsman. Hij benadrukt dat er over tal van onderwerpen gedelibereerd zal worden zoals drugshandel, wapenhandel, mensensmokkel, documenten fraude en money laundering.

“Er zijn verschillende strafbare feiten. Heel veel van de criminele activiteiten staan in verband met elkaar. Overheidsinstituten worden ook gecorrumpeerd. Transnationale misdaad is een ernstige bedreiging voor de economie,” merkt de regeringsfunctionaris op. De bewindsman accentueert dat bestaande samenwerkingsverbanden tussen de deelnemende landen geëvalueerd en aangescherpt zullen worden. Verder geeft de functionaris aan dat Suriname voordeel zal halen uit deze conferentie.

“De conferentie vindt niet alleen op beleidsniveau plaats, maar ook op operationeel niveau. We zullen naar buiten komen als een land met sterke instituten”, zegt Amoksi. Suriname is volgens hem op de goede weg om zich neer te zetten als een waardige rechtsstaat in de wereld. De conferentie die op 21 en 22 april wordt gehouden zal zorgen voor meer armslag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname zal voordeel halen uit High Level Security Conferentie