Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wordt weer op de kaart gezet voor toeristen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Stichting Toerisme Suriname zijn gisteren een samenwerking aangegaan met als doel Suriname beter op de kaart te plaatsen als toeristische bestemming.

De directeur van SLM, Robbi Lachmissing, verheugd zich op de samenwerking. Volgens Lachmissing zou de nationale carrier al in de jaren tachtig begonnen zijn om Suriname te promoten, maar omdat Suriname zich in die periode nog niet echt bewust was van toerisme en omdat de voorloper van het Mileu en Ecotoerisme in Suriname niet voldoende financiële middelen had om het toerisme te ontwikkelen heeft dit doel lang stil op de plank gelegen.

Door het opkopen van de toeristenautoriteit en het omdopen tot Explotatie van Toerisme in Suriname, de Mets, ziet Lachmissing nu nieuwe kansen.

Samenwerking

De samenwerking houd in dat SLM zorg draagt voor vervoer van de passagiers en SLS het aantal passagiers vanuit Europa probeert te verhogen. Volgens Lachmissing is dit ook nodig omdat in het afgelopen jaar is gebleken dat de komst van toeristen vanuit Europa met 20% is gedaald. Deze terugval zou volgens hem liggen aan de crisis in Europa. SLS directeur A-Kum vult hierop aan dat ook de nieuws berichtgeving omtrent het Zika virus een rol heeft gespeelt in deze daling.

Ondanks deze terugval zien beide heren mogelijkheden om een ommekeer te maken. Op jaarbasis gaan 15 miljoen Europeanen op reis. SLM en SLS zullen proberen om te beginnen 1% van deze reizigers naar Suriname te krijgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen