Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wordt weer op de kaart gezet voor toeristen

Geplaatst

op

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Stichting Toerisme Suriname zijn gisteren een samenwerking aangegaan met als doel Suriname beter op de kaart te plaatsen als toeristische bestemming.

De directeur van SLM, Robbi Lachmissing, verheugd zich op de samenwerking. Volgens Lachmissing zou de nationale carrier al in de jaren tachtig begonnen zijn om Suriname te promoten, maar omdat Suriname zich in die periode nog niet echt bewust was van toerisme en omdat de voorloper van het Mileu en Ecotoerisme in Suriname niet voldoende financiële middelen had om het toerisme te ontwikkelen heeft dit doel lang stil op de plank gelegen.

Door het opkopen van de toeristenautoriteit en het omdopen tot Explotatie van Toerisme in Suriname, de Mets, ziet Lachmissing nu nieuwe kansen.

Samenwerking

De samenwerking houd in dat SLM zorg draagt voor vervoer van de passagiers en SLS het aantal passagiers vanuit Europa probeert te verhogen. Volgens Lachmissing is dit ook nodig omdat in het afgelopen jaar is gebleken dat de komst van toeristen vanuit Europa met 20% is gedaald. Deze terugval zou volgens hem liggen aan de crisis in Europa. SLS directeur A-Kum vult hierop aan dat ook de nieuws berichtgeving omtrent het Zika virus een rol heeft gespeelt in deze daling.

Ondanks deze terugval zien beide heren mogelijkheden om een ommekeer te maken. Op jaarbasis gaan 15 miljoen Europeanen op reis. SLM en SLS zullen proberen om te beginnen 1% van deze reizigers naar Suriname te krijgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |