Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wordt weer op de kaart gezet voor toeristen

Geplaatst

op

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Stichting Toerisme Suriname zijn gisteren een samenwerking aangegaan met als doel Suriname beter op de kaart te plaatsen als toeristische bestemming.

De directeur van SLM, Robbi Lachmissing, verheugd zich op de samenwerking. Volgens Lachmissing zou de nationale carrier al in de jaren tachtig begonnen zijn om Suriname te promoten, maar omdat Suriname zich in die periode nog niet echt bewust was van toerisme en omdat de voorloper van het Mileu en Ecotoerisme in Suriname niet voldoende financiële middelen had om het toerisme te ontwikkelen heeft dit doel lang stil op de plank gelegen.

Door het opkopen van de toeristenautoriteit en het omdopen tot Explotatie van Toerisme in Suriname, de Mets, ziet Lachmissing nu nieuwe kansen.

Samenwerking

De samenwerking houd in dat SLM zorg draagt voor vervoer van de passagiers en SLS het aantal passagiers vanuit Europa probeert te verhogen. Volgens Lachmissing is dit ook nodig omdat in het afgelopen jaar is gebleken dat de komst van toeristen vanuit Europa met 20% is gedaald. Deze terugval zou volgens hem liggen aan de crisis in Europa. SLS directeur A-Kum vult hierop aan dat ook de nieuws berichtgeving omtrent het Zika virus een rol heeft gespeelt in deze daling.

Ondanks deze terugval zien beide heren mogelijkheden om een ommekeer te maken. Op jaarbasis gaan 15 miljoen Europeanen op reis. SLM en SLS zullen proberen om te beginnen 1% van deze reizigers naar Suriname te krijgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

KLM Vlucht vanuit Suriname 24 uur vertraagd

Geplaatst

op

By

Wegens een ‘cockpitprobleem’ is de KLM vlucht van Paramaribo naar Amsterdam (KL 714) op maandag 24 september met 24 uur vertaagd.

Volgens schema zou het toestel maandagochtend rond 07:40 uur landen op Schiphol. Door de 24 uur vertraging zal de Boeing 747 nu op dinsdag 25 september rond dezelfde tijd in Amsterdam aankomen.

De heen vlucht naar Suriname (KL 713) liep vandaag door een lekkage in het toestel ook grote vertraging op. Er moest gewacht worden op een onderdeel. Het vliegtuig had om 11:15 uur moeten vertrekken, maar koos pas dik vijf uur later het luchtruim naar Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Bouterse met spoed naar Cuba vanwege een ernstige complicatie

Geplaatst

op

By

President Desi Bouterse is vandaag met spoed naar Cuba vertrokken vanwege een ernstige complicatie die hij heeft opgelopen. Dit meldt een betrouwbare bron in gesprek met de Surinaamse krant Suriname Herald, die niet bij naam genoemd wil worden.

Op vragen van de krant hebben de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en raadsadviseur Eddy Jozefzoon dit echter ontkend.

De afgelopen maand was het staatshoofd naar Cuba vertrokken voor een herniaoperatie. Naar zijn zeggen, bij zijn terugkomst, is de operatie goed verlopen. Ook werd hij goed behandeld door het medische personeel van Cuba.

Het staatshoofd moest nog drie weken blijven in Cuba na de operatie, zodat er nagegaan kon worden of er enige complicatie was opgetreden.

UPDATE, er is een reactie van het Nationaal Informatie Instituut:
President Desi Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een onjuist bericht van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit berust echter niet op waarheid. President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Lees verder

Meest gelezen