Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wordt weer op de kaart gezet voor toeristen

Geplaatst

op

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Stichting Toerisme Suriname zijn gisteren een samenwerking aangegaan met als doel Suriname beter op de kaart te plaatsen als toeristische bestemming.

De directeur van SLM, Robbi Lachmissing, verheugd zich op de samenwerking. Volgens Lachmissing zou de nationale carrier al in de jaren tachtig begonnen zijn om Suriname te promoten, maar omdat Suriname zich in die periode nog niet echt bewust was van toerisme en omdat de voorloper van het Mileu en Ecotoerisme in Suriname niet voldoende financiële middelen had om het toerisme te ontwikkelen heeft dit doel lang stil op de plank gelegen.

Door het opkopen van de toeristenautoriteit en het omdopen tot Explotatie van Toerisme in Suriname, de Mets, ziet Lachmissing nu nieuwe kansen.

Samenwerking

De samenwerking houd in dat SLM zorg draagt voor vervoer van de passagiers en SLS het aantal passagiers vanuit Europa probeert te verhogen. Volgens Lachmissing is dit ook nodig omdat in het afgelopen jaar is gebleken dat de komst van toeristen vanuit Europa met 20% is gedaald. Deze terugval zou volgens hem liggen aan de crisis in Europa. SLS directeur A-Kum vult hierop aan dat ook de nieuws berichtgeving omtrent het Zika virus een rol heeft gespeelt in deze daling.

Ondanks deze terugval zien beide heren mogelijkheden om een ommekeer te maken. Op jaarbasis gaan 15 miljoen Europeanen op reis. SLM en SLS zullen proberen om te beginnen 1% van deze reizigers naar Suriname te krijgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Speler in Surinaamse megadrugszaak vermoord

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De eigenaar van het rijstbedrijf in Suriname dat centraal staat in de grootste cocaïnevangst ooit in het land, is vermoord. Zijn lichaam is in Guyana gevonden. Nitender Oemrawsingh verdween na de vangst van 2355 kilo coke.

Dat meldt hetSurinaamse Star Nieuws en wordt bevestigd door de advocaat van Oemrawsingh. Dedrugs waren verstopt in containers met rijst van zijn bedrijf.

Er werd inSuriname al uitgegaan van zijn dood. Oemrawsingh heeft waarschijnlijk moetenboeten voor de vangst of – zo zeggen bronnen van De Telegraaf in Paramaribo –topcriminelen of corrupte connecties van deze criminelen proberen met zijn doodte voorkomen dat meer bekend wordt over de smokkelaars.

De partijrijst met de coke was bestemd voor Europa. Suriname speelt de laatste jaren eensteeds grotere rol bij de smokkel van cocaïne. De drugs uit landen als Colombiaen Peru gaan via het land naar Spanje, Frankrijk en Nederland. Bronnen in dehaven van Paramaribo die deze krant regelmatig tippen over drugsvangsten meldendat er 4850 kilo cocaïne zat in de containers, maar dat er slechts 2344,5 kilois aangegeven.

De corruptieis groot. In mei vorig jaar werden luchthavenmedewerkers vanvliegtuigmaatschappij SLM opgepakt voor de smokkel van cocaïne inbagagecontainers naar Nederland. Nederlandse criminelen zijn nauw betrokken bijde smokkel van coke vanuit het land. Het gaat om leden van motorbendes en ookde ’Mocro-maffia’ zou nauw betrokken zijn bij smokkel.

Zo zou Gerel Palm, een voortvluchtige crimineel dieverdacht wordt van een liquidatie en pogingen daartoe in Nederland, zich inSuriname ophouden. Palm wordt door justitie gezien als een van de belangrijksteschutters van het eveneens voortvluchtige kopstuk van de Mocro-maffia, RidouanTaghi.

Dewaarnemend politiechef, Prade, ligt zwaar onder vuur. Hij zei eerder dat ervier verdachten in beeld waren, maar verzuimde die op te pakken. Eerderonthulde De Telegraaf al dat mensen uit de directe omgeving van president DesiBouterse opdoken in een groot witwasonderzoek in Nederland. Ook een man uitAlmere die eerder verdachte was in de megacocaïnezaak Tidore, dook op in hetonderzoek.

Lees verder

Suriname

Moordenaar schoonmoeder nog steeds voortvluchtig

Geplaatst

op

By

De 51-jarige mevrouw Yvonne Ronowidjojo (RIP)/Foto via Facebook

De politie is nog opzoek naar een 26 jarige man die afgelopen zaterdag een 51 jarige vrouw doodschoot met een jachtgeweer. De dader zou de schoonzoon zijn van het slachtoffer.

De dader woonde op het zelfdeadres van het slachtoffer. Afgelopen zaterdag verscheen de man op het adres meteen jachtgeweer waarna hij gericht schoot op zijn schoonmoeder. Vervolgensvluchtte de dader naar een nabij gelegen bos.

Volgens de politie zou de moordmoeten worden gezocht in de relationele sfeer. Vorige maand zou de dader zijnverhuisd omdat er relatieproblemen waren tussen hem en zijn vrouw.

Lees verder

Meest gelezen