Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wordt weer op de kaart gezet voor toeristen

Geplaatst

op

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en Stichting Toerisme Suriname zijn gisteren een samenwerking aangegaan met als doel Suriname beter op de kaart te plaatsen als toeristische bestemming.

De directeur van SLM, Robbi Lachmissing, verheugd zich op de samenwerking. Volgens Lachmissing zou de nationale carrier al in de jaren tachtig begonnen zijn om Suriname te promoten, maar omdat Suriname zich in die periode nog niet echt bewust was van toerisme en omdat de voorloper van het Mileu en Ecotoerisme in Suriname niet voldoende financiële middelen had om het toerisme te ontwikkelen heeft dit doel lang stil op de plank gelegen.

Door het opkopen van de toeristenautoriteit en het omdopen tot Explotatie van Toerisme in Suriname, de Mets, ziet Lachmissing nu nieuwe kansen.

Samenwerking

De samenwerking houd in dat SLM zorg draagt voor vervoer van de passagiers en SLS het aantal passagiers vanuit Europa probeert te verhogen. Volgens Lachmissing is dit ook nodig omdat in het afgelopen jaar is gebleken dat de komst van toeristen vanuit Europa met 20% is gedaald. Deze terugval zou volgens hem liggen aan de crisis in Europa. SLS directeur A-Kum vult hierop aan dat ook de nieuws berichtgeving omtrent het Zika virus een rol heeft gespeelt in deze daling.

Ondanks deze terugval zien beide heren mogelijkheden om een ommekeer te maken. Op jaarbasis gaan 15 miljoen Europeanen op reis. SLM en SLS zullen proberen om te beginnen 1% van deze reizigers naar Suriname te krijgen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen