woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname wordt met Internationale dag van Yoga weer op de kaart gezet

lees ook ...

Green Light for investigation of unordered convocation card...

Minister Bronto Somohardjo gives the go-ahead for an investigation into undelivered convocation cards for the elections at Anjelierstraat. (Photo: Biza) On Monday afternoon, Minister Bronto Somoha...

Sinds de instelling van de Yoga dag door de United Nations General Assembly, wordt de achtste op 21 juni, dinsdag, gehouden. Aangezien dinsdag de langste dag van het jaar is op het noordelijk halfrond en in vele delen van de wereld een speciale betekenis heeft, is voor deze dag gekozen.

Suriname heeft elk jaar tijdens dit evenement activiteiten ontplooid. Dit jaar wordt dit evenement speciaal gevierd in verband met 75 jaar onafhankelijkheid van India en wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in samenwerking met de Indiase ambassade en het Kabinet van de President.

De Indiase ambassade heeft gebruikgemaakt van deze gelegenheid om zoveel mogelijk landen te betrekken bij de internationale viering van de dag van Yoga. President Chandrikapersad Santokhi zal bij het Assuria High Rise gebouw aanwezig zijn met enkele andere regeringsfunctionarissen om hieraan deel te nemen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) rekent op een goede participatie. Het is de bedoeling dat er, op initiatief van de Indiase regering, een programma van een half uur afgewerkt zal worden dat internationaal te zien zal zijn.

“Het doen van oefeningen, mediteren, tot rust komen heeft heel veel voordelen voor het individu maar ook voor de samenleving. Yoga brengt je tot rust en daardoor kan je beter zaken beoordelen en met veel meer energie werken”, zegt minister Ramdin.

“De Yoga dag wordt niet alleen een activiteit in het kader van het versterken van relaties tussen landen, maar ook vanuit de inspiratie die je krijgt door yoga te oefenen kan je ook je leven verbeteren en een constructievere bijdrage leveren aan de samenleving”, aldus de bewindsman.

Voor minister Ramdin is de meerwaarde hiervan dat Suriname weer op de kaart wordt gezet. Hij geeft aan dat het een mooie gelegenheid is voor Suriname om niet alleen aan te geven dat we participeren aan de internationale dag van de Yoga maar dat Suriname bekend wordt.

Het is een onderdeel van de buitenlandse politiek om Suriname op de kaart te blijven plaatsen. Hoewel Yoga van origine uit India afkomstig is heeft het zich over de hele wereld verspreid. Yoga wordt het beoefend door mensen van alle culturen en leeftijden, geeft de minister aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname wordt met Internationale dag van Yoga weer op de kaart gezet