Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wil vooruitgang door middel van miljardenlening

Geplaatst

op

Suriname wil in de komende jaren gaan investeren in de infrastructuur en energievoorziening van het land. Het totaalbedrag van deze mega-investering zou daardoor meer dan een miljard Amerikaanse Dollar worden.

Dit grote geldbedrag heeft het in crisis verkerende land niet zomaar bij elkaar. Het geld zou moeten komen uit een lening van 1,8 miljard Amerikaanse Dollar door de Islamitische Ontwikkelingsbank ISDB. De Saudische bank verstrekt dit geld aan (deels) islamitische landen die in ontwikkeling zijn. Suriname is één van de 56 leden bij deze bank. Naast Suriname zijn onder andere ook Indonesië, Iran, Marokko en Nigeria lid.

De plannen voor het verbeteren van de infrastructuur en energievoorziening zijn recentelijk gepresenteerd. Hoofdzakelijk zullen er bruggen en wegen moeten worden aangelegd en zal het elektriciteitsnetwerk worden uitgebreid en vernieuwd. Dit alles moet er voor zorgen dat het bedrijfsleven een impuls krijgt en dat buitenlandse investeerders geïnteresseerd raken in Suriname.

President Bouterse geeft tijdens een persconferentie toe dat er de afgelopen decennia een potje van gemaakt is. Het land verkeert momenteel in een diepe crisis. Volgens hem moet Suriname nu de kans pakken die geboden wordt met deze miljardenlening. Bouterse zei dat er is geleerd van het verleden en dat we niet dezelfde fouten als voorheen moeten maken. Hiermee doelde hij op het vele ontwikkelingsgeld dat over de balk is gesmeten de afgelopen jaren.

De mogelijke lening van de ISDB zorgt niet direct voor een oplossing voor alle problemen. De grote monetaire crisis waar het land zich in bevind zal helaas niet opgelost zijn. Ook de heersende criminaliteit blijft momenteel nog een hoofdpijnpunt van de regering.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |