Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wil vooruitgang door middel van miljardenlening

Geplaatst

op

Suriname wil in de komende jaren gaan investeren in de infrastructuur en energievoorziening van het land. Het totaalbedrag van deze mega-investering zou daardoor meer dan een miljard Amerikaanse Dollar worden.

Dit grote geldbedrag heeft het in crisis verkerende land niet zomaar bij elkaar. Het geld zou moeten komen uit een lening van 1,8 miljard Amerikaanse Dollar door de Islamitische Ontwikkelingsbank ISDB. De Saudische bank verstrekt dit geld aan (deels) islamitische landen die in ontwikkeling zijn. Suriname is één van de 56 leden bij deze bank. Naast Suriname zijn onder andere ook Indonesië, Iran, Marokko en Nigeria lid.

De plannen voor het verbeteren van de infrastructuur en energievoorziening zijn recentelijk gepresenteerd. Hoofdzakelijk zullen er bruggen en wegen moeten worden aangelegd en zal het elektriciteitsnetwerk worden uitgebreid en vernieuwd. Dit alles moet er voor zorgen dat het bedrijfsleven een impuls krijgt en dat buitenlandse investeerders geïnteresseerd raken in Suriname.

President Bouterse geeft tijdens een persconferentie toe dat er de afgelopen decennia een potje van gemaakt is. Het land verkeert momenteel in een diepe crisis. Volgens hem moet Suriname nu de kans pakken die geboden wordt met deze miljardenlening. Bouterse zei dat er is geleerd van het verleden en dat we niet dezelfde fouten als voorheen moeten maken. Hiermee doelde hij op het vele ontwikkelingsgeld dat over de balk is gesmeten de afgelopen jaren.

De mogelijke lening van de ISDB zorgt niet direct voor een oplossing voor alle problemen. De grote monetaire crisis waar het land zich in bevind zal helaas niet opgelost zijn. Ook de heersende criminaliteit blijft momenteel nog een hoofdpijnpunt van de regering.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen