donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname wil versterkte relaties met landen en wederzijdse voordelen

lees ook ...

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeensc...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikaper...

Suriname wil met Canada, India en het Verenigd Koninkrijk de banden versterken. De buitengewoon en gevolmachtigde ambassadeurs van deze landen boden dinsdag hun geloofsbrieven aan president Chandrikapersad Santokhi. Zowel de president, als de diplomaten legden de nadruk op het verdiepen van de banden.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking benadrukte “vernieuwde relaties met wederzijdse voordelen”. Er  komt ondersteuning op verschillende gebieden. Suriname zal volgens de bewindsman  steeds werken aan het in stand houden en verbeteren van de betrekkingen.

Shankar Bala Chandran, residerend ambassadeur van India, wees naar de meest recente samenwerkingen en de steun in de strijd tegen Covid-19. India wil op verschillende gebieden klaarstaan. Chandran vervangt Mahinder Singh Kanyal, die haast drie jaar in Suriname heeft gediend.

Mark Kevin Berman (Canada) en Jane Caroline Miller (Verenigd Koninkrijk) zijn niet-residerende ambassadeurs. Berman richt zich op de samenwerking  met Surinaamse maatschappelijke organisaties op het gebied van gender gerelateerd geweld en klimaatverandering. Canada zal handelsrelatie met Suriname versterken.

Ook Miller heeft belangstelling voor samenwerkingen op maatschappelijk vlak. Zij is de eerste vrouwelijke diplomatieke vertegenwoordiger van haar land voor Suriname, en zal zich onder meer inzetten voor genderontwikkeling.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname wil versterkte relaties met landen en wederzijdse voordelen