Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wil illegale Haïtianen opsporen

Geplaatst

op

Om toe te zien op de aankomst van Haïtianen naar Suriname zal er een speciaal team worden gestationeerd op de internationale luchthaven van Suriname. Dit zal gebeuren omdat er sinds maart dit jaar al meer dan elf duizend Haïtianen naar Suriname zijn gereisd. Velen van hen belanden in de illegaliteit. 

Veel van deze Haïtianen zijn op een toeristenkaart het land binnen gekomen maar hebben het land niet meer verlaten. De toeristenkaart is inmiddels verlopen en dus verblijven zij nu illegaal in Suriname. Een deel van de illegale Haïtianen zou doorgereisd zijn naar buurlanden Guyana en Frans-Guyana. Zo’n negen duizend van deze personen zouden nog in Suriname verblijven. Veel van deze mensen zijn waarschijnlijk in de mensenhandel terecht gekomen. Volgens minister van Dijk-Silos wordt er gewerkt aan het opsporen van deze personen. Ook zal er worden uitgezocht hoe groot de groep precies is van het aantal mensen die naar buurlanden is doorgereisd. Doordat het ministerie van politie en justitie momenteel in geldnood zit wordt het lastiger om deze klus te klaren. Volgens van Dijk-Silos is er gewoonweg veel meer geld nodig om goed te functioneren. Ook wil zij bij de volgende begrotingsbehandeling bekijken of er meer geld vrijgemaakt kan worden om onder meer mensensmokkel en mensenhandel tegen te gaan. Chandrikapersad Santokhi van de VPH maakt zich zorgen om het lot van de Haïtianen. Volgens hem zijn deze mensen extra kwetsbaar doordat zij illegaal zijn. Hij wil dan ook van de verantwoordelijke minister van Dijk-Silos weten wat er met deze groep mensen gebeurd is.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen