Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wil illegale Haïtianen opsporen

Geplaatst

op

Om toe te zien op de aankomst van Haïtianen naar Suriname zal er een speciaal team worden gestationeerd op de internationale luchthaven van Suriname. Dit zal gebeuren omdat er sinds maart dit jaar al meer dan elf duizend Haïtianen naar Suriname zijn gereisd. Velen van hen belanden in de illegaliteit. 

Veel van deze Haïtianen zijn op een toeristenkaart het land binnen gekomen maar hebben het land niet meer verlaten. De toeristenkaart is inmiddels verlopen en dus verblijven zij nu illegaal in Suriname. Een deel van de illegale Haïtianen zou doorgereisd zijn naar buurlanden Guyana en Frans-Guyana. Zo’n negen duizend van deze personen zouden nog in Suriname verblijven. Veel van deze mensen zijn waarschijnlijk in de mensenhandel terecht gekomen. Volgens minister van Dijk-Silos wordt er gewerkt aan het opsporen van deze personen. Ook zal er worden uitgezocht hoe groot de groep precies is van het aantal mensen die naar buurlanden is doorgereisd. Doordat het ministerie van politie en justitie momenteel in geldnood zit wordt het lastiger om deze klus te klaren. Volgens van Dijk-Silos is er gewoonweg veel meer geld nodig om goed te functioneren. Ook wil zij bij de volgende begrotingsbehandeling bekijken of er meer geld vrijgemaakt kan worden om onder meer mensensmokkel en mensenhandel tegen te gaan. Chandrikapersad Santokhi van de VPH maakt zich zorgen om het lot van de Haïtianen. Volgens hem zijn deze mensen extra kwetsbaar doordat zij illegaal zijn. Hij wil dan ook van de verantwoordelijke minister van Dijk-Silos weten wat er met deze groep mensen gebeurd is.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

75 jarige Surinaamse drugs oma vrijgelaten

Geplaatst

op

By

De 75-jarige vrouwdie samen met vier jongen van tussen de 15 en 20 jaar oud in verzekering warengesteld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, is door hetOpenbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent iets af te weten vande drugs.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan die de bejaarde vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne. 

In een politiebericht werd gemeld dat de jongeren verdacht worden van het verhandelen van drugs, waaronder wikkels crack cocaïne en marihuana in de Pianostraat. De politie van het ressort Kwatta heeft de aanhouding zaterdag verricht. Naar aanleiding van de verklaringen die de vier verdachten afzonderlijk hadden afgelegd bij de politie, kwam ‘oma’ in beeld. Zij zou de drugs aan de jongeren hebben verstrekt om deze te verkopen.

Op aanwijzing van de eerder aangehouden verdachten ging de politie naar de woning van deze vrouw om een onderzoek in te stellen. Tijdens dat onderzoek zijn wikkels crack cocaïne en marihuana bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. 

Medeleven

Heel veel Surinamers hebben sinds gisteren hun medeleven en begrip getoond voor de 75 jarige drugsdealende oma die crack cocaïne vanuit haar huis verkocht omdat haar pensioen te weinig was.

De 75 jarige oma begon uit nood drugs te verkopen zodat ze wat brood en melk op tafel kon krijgen. Toen ze moeite met lopen kreeg vroeg ze haar neefje om hulp en hij haalde zijn vrienden erbij en zo richtte de oma op bejaarde leeftijd haar eigen kleine drugs empire op.

De drugs oma is een zeer gerespecteerde drugsdealer in haar omgeving en zelfs grotere drugsdealers prijzen haar aan voor haar inzet.

Lees verder

Suriname

Douanier gepakt voor megacokezaak

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Lees verder

Meest gelezen