Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wil illegale Haïtianen opsporen

Geplaatst

op

door

Om toe te zien op de aankomst van Haïtianen naar Suriname zal er een speciaal team worden gestationeerd op de internationale luchthaven van Suriname. Dit zal gebeuren omdat er sinds maart dit jaar al meer dan elf duizend Haïtianen naar Suriname zijn gereisd. Velen van hen belanden in de illegaliteit. 

Veel van deze Haïtianen zijn op een toeristenkaart het land binnen gekomen maar hebben het land niet meer verlaten. De toeristenkaart is inmiddels verlopen en dus verblijven zij nu illegaal in Suriname. Een deel van de illegale Haïtianen zou doorgereisd zijn naar buurlanden Guyana en Frans-Guyana. Zo’n negen duizend van deze personen zouden nog in Suriname verblijven. Veel van deze mensen zijn waarschijnlijk in de mensenhandel terecht gekomen. Volgens minister van Dijk-Silos wordt er gewerkt aan het opsporen van deze personen. Ook zal er worden uitgezocht hoe groot de groep precies is van het aantal mensen die naar buurlanden is doorgereisd. Doordat het ministerie van politie en justitie momenteel in geldnood zit wordt het lastiger om deze klus te klaren. Volgens van Dijk-Silos is er gewoonweg veel meer geld nodig om goed te functioneren. Ook wil zij bij de volgende begrotingsbehandeling bekijken of er meer geld vrijgemaakt kan worden om onder meer mensensmokkel en mensenhandel tegen te gaan. Chandrikapersad Santokhi van de VPH maakt zich zorgen om het lot van de Haïtianen. Volgens hem zijn deze mensen extra kwetsbaar doordat zij illegaal zijn. Hij wil dan ook van de verantwoordelijke minister van Dijk-Silos weten wat er met deze groep mensen gebeurd is.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Banel Fitness Fun gedenkt dakloze vaders

Geplaatst

op

door

De sportschool Banel Fitness Fun heeft in verband met vaderdag ruim 30 dakloze vaders en zwervers voorzien van voeding en drank. Deze sportschool werd bij de laatst gehouden avond vierdaagse Winnaar in het algemeen klassement. Waard te vermelden is dat het hun eerste jaar is.

Lees verder

Suriname

Politie Livorno sluit werknemers visbedrijf op

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Livorno heeft op dinsdag 11 juni twee medewerkers van een visbedrijf aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Het tweetal Joshua, P. (28) en de 27-jarige Kevin, K. worden ervan verdacht 30 lege visbakken van het bedrijf weggenomen te hebben.De eigenaar deed op donderdag 31 mei aangifte van diefstal van zijn goed op het politiebureau Livorno.

Na uitgewerkte informatie kwamen Joshua en Kevin in beeld. Zij werden opgespoord en op hun woonadres aangehouden. De twee verdachten hebben bekend de diefstal van de 30 lege visbakken te hebben gepleegd. De gestolen bakken hebben zij voor SRD 1200 verkocht en dit bedrag onderling verdeeld.

Hangende het onderzoek zijn Joshua en Kevin door de politie van Livorno in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Meest gelezen

X