Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname wil hulp van Nederland bij bestrijding coronavirus

Geplaatst

op

Img 3d2e91d4235b 1

Suriname heeft de hulp van Nederland nodig om bestrijding van het coronavirus in het land. De hulp is door Suriname officieel gevraagd en dit is inmiddels bevestigt door de Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Momenteel wordt er door het ministerie van Buitenlandse Zaken geïnventariseerd welke hulp nodig is voor Suriname. Nederland had al eerder een toezegging gedaan om 10 beademingsapparatente leveren aan St. Vincentius-ziekenhuis in Paramaribo. Inschatting is dat deze beademingsapparaten volgende week zullen arriveren in Suriname.

“Het zou mooi zijn als ondanks de minder goede politieke relatie, er toch op basis van de historische en vriendschapsband een overeenkomst kan worden gemaakt van overheid tot overheid om een aantal levensreddende benodigdheden vanuit Nederland naar Suriname te brengen”, aldus de Surinaamse arts en publieke gezondheidsadviseur Ruben del Prado.

De teller in Suriname staat nu op 187 bevestigde personen die besmet zijn met het coronavirus. Suriname heeft momenteel een totale lockdown. De mensen mogen alleen naar buiten op basis van beginletter van hun achternaam naar buiten, op de vastgestelde dagen in de week.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricardo op :Suriname wil hulp van Nederlan
zondag 14 juni 2020 00:50

Doe dat alsjeblieft niet er zijn andere landen ons dat kunnen geven Turkije zou het leuk vinden in plaats van Nederland tevragen China ook , Nederland gaat er van uit dat Santokhi hulp gaat vragen en ook ontwekkellingshulp, o mijn God die tijd is geweest, wees trots en doe dat niet meer het is een afgang . Op eigen kunnen rekenen en we kunnen het, en als we het niet hebben of kunnen dan zoeken we de kennis van .Met vallen en opstaan gaan we voor uit we hoeven niet de wiel opnieuw tegaan uitvinden. We zijn een jonge natie… Lees verder »

Katrina
zondag 14 juni 2020 11:11

Waarom Turkije , jullie weten nog niet wat Turken zijn , jullie moeten ze nog leren kennen, als ze eenmaal mee komen bemoeien en nestelen dan maken ze daar een islamitische land van ,dan hebben jullie niks om te zeggen. Want moslims willen de hele wereld veroveren. Want dan heb je straks geen tempels en kerken meer, alleen maar moskeeën.

Katrina
zondag 14 juni 2020 11:27

En China is een ziekte verwekkende land verspreidt ziektes o ver de hele wereld. China wil suriname gewoon leeg plunderen en jullie in hoge schulden achterlaten. Suriname moet onafhankelijk zijn , anders worden het l a be bankroet

Branden
zondag 14 juni 2020 16:40

De grootste fout Turkije hulp vragen. Die Turken zelf hebben hulp nodig. China maakt Suriname kapot. Suriname heeft het geprobeerd …niet gelukt. 10 jaar Bouterse. 1 kg suiker 25 srd. De Chinezen maken er een potje van. Suriname kan het blijkbaar niet zelf. Surinaamse Nederlanders kunnen wat komen betekenen

Qullyta
dinsdag 16 juni 2020 10:37

In plaats van telkens hulp te verzoeken aan Nederland zou het beter zijn om de weg terug naar ons geliefd Suriname voor alle Surinaamse Nederlanders makkelijker te maken, En Nederland dwingen om daar verplicht aan mee te werken,Omdat de weg terug naar Suriname voor de Surinaamse Nederlanders Door Nederland is geblokkeerd !!! Ook de mogelijkheid voor ALLE Surinamers…Om 2 paspoorten te mogen bezitten zou ook geregeld kunnen worden door de Surinaamse Regering !! Omdat de PSA Card of PSA document dat niet zijn !! Doordat diverse Landen het wel toestaan om 2 paspoorten te mogen bezitten onafhankelijk of niet !!!… Lees verder »Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen