zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname wil diaspora meer betrekken bij ontwikkeling land, met steun van IOM

lees ook ...

Solidariteit met Palestina: Surinaamse gemeenschap komt in a...

De Stichting der Islamitische gemeenten In Suriname (SIS), het Platform Solidariteit Palestina en het Rode Kruis zijn gezamenlijk begonnen met een inzamelingsactie om steun te bieden aan de mensen in ...

Suriname werkt samen met de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) om een beleid op te stellen dat de Surinaamse diaspora meer betrekt bij de ontwikkeling van het land. Op 28 april gaf Astrid Pavion, National Project Coördinator bij IOM, een uitgebreide presentatie aan president Chandrikapersad Santokhi en leden van de Staatsraad. Pavion benadrukte dat het ontwikkelen en bevorderen van een op bewijs gebaseerd beleid voor diasporabetrokkenheid van groot belang is.

Het nieuwe beleid zal gebaseerd zijn op bestaand onderzoek, zoals vastgelegd in de IOM-Government of Suriname Mapping Exercise, de Skills Gap Analysis en de Diaspora Road Map. Bovendien zal er nieuw onderzoek worden uitgevoerd door deskundigen. Pavion adviseert om gebruik te maken van internationale best practices, richtlijnen en standaarden opgesteld door de IOM en andere agentschappen van de Verenigde Naties (VN) of internationale organisaties om het beleid te formuleren.

Volgens Pavion zijn diaspora’s een waardevolle bron van steun voor humanitaire inspanningen, zoals fondswerving, vrijwilligerswerk en belangenbehartigingscampagnes in hun land van verblijf. Ze stelt dat diasporaleden vaak waardevolle vaardigheden en kennis meebrengen uit hun gastland, die kunnen worden overgedragen naar het land van herkomst. Dit kan leiden tot verbeteringen in onderwijs, gezondheidszorg en andere diensten.

President Santokhi beschouwt de diaspora als een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van Suriname en wil dit menselijk kapitaal serieus inzetten. Er komt binnenkort een follow-up bijeenkomst waarbij de Staatsraad haar bevindingen over de presentatie zal delen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname wil diaspora meer betrekken bij ontwikkeling land, met steun van IOM