vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname werkt aan wetgeving voor regelgeving e-bikes

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Er wordt wetgeving opgesteld met betrekking tot de ontwikkelingen van e-bikes in Suriname. Commissaris van politie Bryan Isaacs, directeur Operationele Zaken van het Korps Politie Suriname (KPS), heeft aangekondigd dat deskundigen van het ministerie van Justitie en Politie bezig zijn met het opstellen van conceptwetgeving.

Het KPS, met name de afdeling Verkeer, volgt de ontwikkelingen van e-bikes op de voet. Diverse soorten en categorieën e-bikes worden geanalyseerd, waarbij de afdeling Verkeer notities en adviezen heeft opgesteld. Deze zijn doorgestuurd naar het ministerie van Justitie en Politie. Deskundigen van de afdeling Wetgeving van Juspol zijn momenteel bezig met het samenstellen van de conceptwet. Volgens Isaacs is regulering van e-bikes noodzakelijk.

In De Nationale Assemblée (DNA) zijn de ontwikkelingen van e-bikes al meerdere malen besproken. DNA-lid Ronny Asabina heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat e-bikes geïmporteerd worden zonder bijbehorende wetgeving.

Hij bracht dit onder de aandacht van de minister van Economische Zaken (EZ). Momenteel kunnen e-bikes, die vergelijkbaar functioneren met bromfietsen in het verkeer, ongereguleerd blijven omdat er geen registratie-, verzekerings- en helmplicht is vanwege het ontbreken van specifieke wetgeving.

Directeur Isaacs meldt dat het project Bromfietscertificering, dat al jaren terug is gestart, momenteel wordt geëvalueerd en weer op de agenda wordt geplaatst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname werkt aan wetgeving voor regelgeving e-bikes