woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname werkt aan integrale benadering voor issues personen met een beperking

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft onlangs een gesprek gevoerd met Stichting Wan Okasi, die een groep mensen met een beperking vertegenwoordigt. Tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi op 25 januari 2024 werd de focus gelegd op het adresseren van de zorgen en uitdagingen die deze groep ondervindt, met name de tijdige uitbetaling van hun uitkeringen.

Na dit overleg zijn er vergelijkbare verzoeken voor gesprekken ontvangen van andere organisaties die mensen met een beperking vertegenwoordigen. Minister Pané erkent dat Stichting Wan Okasi niet de hele gemeenschap van personen met een beperking in Suriname vertegenwoordigt en benadrukt de noodzaak om een diversiteit aan stemmen te horen.

In samenwerking met Harold Pultoo, voorzitter van de presidentiële werkgroep, is minister Pané van plan om een inclusieve dialoog te voeren met verschillende belangengroepen, waarbij niemand wordt uitgesloten. De minister heeft het belang van een brede vertegenwoordiging in deze gesprekken onderstreept en de intentie uitgesproken om ook andere groepen bij de discussie te betrekken.

Het overleg met Stichting Wan Okasi is tijdelijk uitgesteld om een overlegplatform op te zetten dat alle vertegenwoordigers van mensen met een beperking omvat. Dit platform zal naar verwachting binnenkort uitgenodigd worden voor een gesprek met het clusterteam van ministers dat zich buigt over deze kwestie. Het doel is om een breed scala aan issues en perspectieven te bespreken en gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.

De regering bevestigt haar toewijding aan een allesomvattende benadering om de specifieke behoeften van alle personen met een beperking in Suriname aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname werkt aan integrale benadering voor issues personen met een beperking