maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname vraagt tijdelijk uitstel van betaling aan obligatiehouders

lees ook ...

Vijftal moet voor de rechter in zaak begraven vliegtuig

Het Openbaar Ministerie heeft  de verdachten  P.P., R.P. en A.G., die eerder waren aangehouden, en de voortvluchtige J.M. en C.J. gedagvaard om op 15 februari aanstaande voor de rechter te verschijnen...

De Surinaamse autoriteiten boeken aanzienlijke vooruitgang in hun schuldbeheer strategie. De regering heeft gebruikgemaakt van de dertig dagen uitstelperiode voor de rentebetaling van de 2026-obligaties. Als vervolg hierop heeft het ministerie van Financiën en Planning nu een verzoek tot instemming met een zogenaamde ‘standstill’ gelanceerd voor houders van zowel de 2023- als de 2026-obligaties. Een en ander in overeenstemming met de leningsvoorwaarden.

Ervan uitgaande dat Suriname de goedkeuring verkrijgt voor het verzoek, zal er een uitstel zijn van bepaalde rente- en hoofdsombetalingen die anders in 2020 en begin 2021 verschuldigd zouden zijn. Deze opschorting van de betalingen zal aan meerdere doelstellingen bijdragen, meldt het ministerie van Financiën en Planning.

Suriname zal ten eerste ademruimte krijgen om de nodige maatregelen te treffen. Een van de belangrijkste maatregelen gaat om het terugbrengen van het begrotingstekort en zal zorgen voor macro-economische stabiliteit. Voor ondersteuning in dit kader vindt er overleg plaats met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waarbij wij streven naar een overeenkomst met hen binnen afzienbare tijd.

Het uitstellen van betaling zal Suriname de gelegenheid geven om een schuldenbeheersingsprogramma te ontwikkelen en deze voor te leggen aan al zijn crediteuren.

Verder zal het uitstellen van betalingen de autoriteiten de ruimte geven om vreemde valuta te behouden om de economische crisis gecreëerd door de vorige regering, die verergerd is door de Covid-19-pandemie, te beheersen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname vraagt tijdelijk uitstel van betaling aan obligatiehouders