Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname..vordering in staat van beschuldiging Gillmore Hoefdraad waarschijnlijk vandaag in orde

Geplaatst

op

De leden van de Nationale Assemblee kregen voor vandaag donderdag, een convocatie. De hernieuwde vordering van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday tegen ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad zal in openbare vergadering worden behandeld.

Asiskumar Gajadien gaf eerder aan dat door de leden van de coalitie zal worden meegewerkt aan het verzoek van de pg. Hierdoor wordt de kans geboden om klaarheid te brengen in de Centrale bank kwestie. Er zitten nu reeds drie verdachten vast in deze kwestie. Verklaringen van hen duiden op de medeplichtigheid van Hoefdraad.

De ex-minister werd in eerste instantie door de vorige coalitie-leden in bescherming genomen. Na de komst van een coalitie bestaande uit leden van de oppositie toendertijd, nam Hoefdraad kennelijk de benen. Berichten van laatst geven zijn signalering in het westelijk buurland Guyana aan.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Carl
donderdag 6 augustus 2020 18:29

Als er één iemand is die ik graag zou willen horen praten dan is dat dhr. Hoefdraad wel. Ik zou alle tijd daarvoor vrij maken om naar hem te luisteren omdat ik het vermoeden heb dat hij veel héél véél weet. Zoveel dat naar de laatste signaleringsberichten het land voor hem te klein is geworden. Dit lijkt wel een droom waarvan je hoopt dat die al een aantal weken/maanden geleden werkelijkheid was geworden. O wat zou het toch heerlijk zijn om hem te horen praten praten praten zodanig dat men hem zo af en toe moest snoeren. Ik wens DNA… Lees verder »

Lunes Armand
donderdag 6 augustus 2020 19:17

Er moet heel veel info zitten in iemand die 10jrn de bepalende factor was op een bapaald gebied. En als je nou zelfstandig of in opdracht van, hebt gehandeld, maakt niet veel uit. Verantwoordelijkheid van besluiten nemen, lagen bij jouw. Wat wel en niet kon was overbekend. Maar wanneer jij het gevoel krijgt dat je direct van god de opdrachtenkrijgt en uitvoert, en niets jouw kan overkomen, dan geldt: What’s in the darkness, must be reveal to light. Daarom, Petje af voor mevr, Boedhoe. Ik treed liever af, dan dat ik mijn handen vuil maak aan zaken waar anderen plezier… Lees verder »

Prinses
donderdag 6 augustus 2020 21:17

Als hoefdraad gaat praten is hij zijn leven niet meer zeker. Die man is ook een oplichter en hij weet ook wat de andere inclusief Bouterse hebben gedaan. De Surinaamse rechters moeten wat harder gaan optreden. Die man moet gewoon opgepakt worden want hij heeft ook geen gehoor gegeven aan de rechter die hem wil horen. Dus mocht hij terug komen dan gelijk in hechtenis nemen. Het wordt tijd dat al die geld wolfen gepakt worden. Ben benieuwd hoe lang hij op de vlucht kan blijven. Ik zou nu meteen een opsporingsbevel uit laten gaan. En hoe zit het met… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen