zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
2
(1)

Suriname voorzitter van Permanente Raad OAS voor drie maanden

lees ook ...

Gisteren heropening muziekschook Commewijne

President Santokhi was gisteren 25 november 2022, eregast bij de heropening van de muziekschool in het district Commewijne. Het staatshoofd complimenteerde alle betrokkenen met het eindresultaat. D...

Ambassadeur Marten Schalkwijk is namens Suriname vanaf vandaag tot en met 31 december voorzitter van de Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Hij doet daarom ook voorbereiding van de jaarvergadering die wordt gehouden van 5 tot en met 7 oktober 2022. Peru is ondervoorzitter van de organisatie, en als gastland voorzitter van deze ontmoeting in de persoon van de minister van Buitenlandse Zaken van Peru.

 De OAS jaarvergadering, het hoogste orgaan van de OAS wordt dit jaar gehouden in Lima, waar ministers van Buitenlandse Zaken hun land zullen vertegenwoordigen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zal aanwezig zijn voor Suriname.

Na de jaarvergaderingen behartigt de Permanente Raad van Ambassadeurs (Permanent Council), de belangen van de OAS en ziet toe op de uitvoering van de besluiten.

Alle 15 jaarverslagen van de diverse organisaties van de OAS zullen aan de ministers worden voorgelegd. Daarbij horen jaarrapportages van de Pan American Health Organization (PAHO), Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), Inter-American Commission on Human Rights (IACHR) en de Inter-Amercan Defense Board (IADB) volgens de Communicatiedienst Suriname.

Men zal zich ook buigen over de begroting van de OAS ter goedkeuring. Verschillende resoluties waaronder regionale zullen ook worden behandeld.

 

 

 

 

minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname voorzitter van Permanente Raad OAS voor drie maanden