zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname voorzitter legerbevelhebbers IMPACS

lees ook ...

Mora Kondre heeft nu 24 uur electriciteit

Mora Kondre  op vijf kilomater afstand van Moengo heeft nu 24 uur stroom per dag. Door de officiële ingebruikname van de elektriciteit zullen velen terugkeren naar het dorp volgens Kapitein Freddy Bru...

Tijdens de virtuele conferentie van de 26ste Permanente Caricom vergadering voor Politiechefs en Legerbevelhebbers op 18 februari 2021 heeft Suriname voor een jaar het voorzitterschap van het Permanent Comité van Legerbevelhebbers van de Caricom/Impacs (Caribbean Community Implementation Agency for Crime and Security) overgenomen. 

Het voorzitterschap was in handen van Saint Kitts and Nevis en wordt in Suriname ingevuld door de aangewezen representant van de bevelhebber van het Nationaal Leger(BNL), luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen die plaatsvervangend bevelhebber is. De overige deelnemers van de Surinaamse delegatie waren luitenant-kolonel Ruben Ramautar, Hoofd G-3 van het Nationaal Leger en majoor Leon Klaverweide die Hoofd Bureau Militaire Zaken is.  De Bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Robert Kartodikromo, nam vanwege omstandigheden niet deel aan de conferentie.

Het uiteindelijke doel van de conferentie is om te komen tot een adequate regionale samenwerking tussen de politiechefs en legerbevelhebbers van de Caricom-landen om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen op het gebied van criminaliteitsbestrijding en veiligheid binnen de Caricom. Volgens de regeling moet elk jaar een ander Caricom-land volgens het alfabetisch roulatiesysteem, het voorzitterschap bekleden van het Permanent Comité van Legerbevelhebbers en het Permanent Comité van Chefs van Politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname voorzitter legerbevelhebbers IMPACS