donderdag 28 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname voorstander ontmoeting India-Caricom

lees ook ...

Suriname overweegt langere schooltijden: experts en politici...

Tijdens een discussieavond georganiseerd door de Nationale Partij Suriname (NPS) genaamd "Verlengen schooltijden, zin of onzin" benadrukte voorzitter Gregory Rusland het belang van een nationale dialo...

President Chandrikapersad Santokhi is er voorstander van dat er een ontmoeting komt tussen India en de Caricom. Dit is naar voren gekomen tijdens een bespreking tussen Santokhi en de minister van Buitenlandse Zaken van Panama, Janaina Tewaney op 8 januari 2023. Santokhi kreeg hierbij ondersteuning van Panama.

“Beide landen hebben hetzelfde idee. Ook Suriname had zich voorgenomen dit te doen, indien premier Narendra Modi naar Suriname zou komen,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Er is volgens Ramdin ook vanuit Indiase zijde behoefte is om collectief de Caribische regio te ontmoeten.

President Santokhi heeft de Indiase premier uitgenodigd om Suriname te bezoeken in het kader van de herdenking van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. De minister zegt dat de ontmoeting tussen India en de Caricom een additionele activiteit zou kunnen zijn. “Het voorstel is gedaan. Het is nu wachten op wat de reactie is van premier Modi op de uitnodiging van Suriname.”

Volgens de BIBIS-minister zal een ontmoeting met de Caricom passen in de context van het vervolg van de nu lopende diaspora conferentie in India. “Omdat vele landen in de regio een Indiase diaspora hebben”, zegt hij doelend op Centraal Amerika en het Caribisch gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname voorstander ontmoeting India-Caricom