zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname voor een jaar voorzitter van Visserij organisatie

lees ook ...

OM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingrond...

Naar aanleiding van de onrechtmatige toewijzing van domeingronden heeft het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek laten instellen door de afdeling Corruptie Onderzoek Team van het Kor...

Suriname bekleedt sinds 01 maart 2022 de functie van voorzitter van de Caribbean Regional Fisheries Mechanism (CRFM), waarvan zij sinds 04 februari 2002 lid van is.  De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ing. Parmanand Sewdien zit voor een jaar de Ministeriele Counsel meetings voor. De CRFM is de regionale organisatie voor visserij en aquacultuur binnen de CARICOM. De doelstellingen van de CRFM zijn:

het efficiënte beheer en de duurzame ontwikkeling van mariene en andere aquatische hulpbronnen binnen de jurisdicties van de lidstaten, de bevordering en totstandbrenging van samenwerkingsverbanden tussen geïnteresseerde staten voor het efficiënt beheer van gedeelde, grensoverschrijdende of over grote afstanden trekkende mariene en andere aquatische hulpbronnen, het verlenen van technisch advies en advies aan de visserijafdelingen van de lidstaten bij de ontwikkeling, het beheer en de instandhouding van hun mariene en andere aquatische hulpbronnen.

De deelname van Suriname binnen CRFM legt een goede basis voor verdere samenwerking met Europa en andere samenwerkende landen in de wereld. Op het gebied van visserijmanagement worden de laatste jaren programma’s en projecten vanuit grote organisaties, waaronder de Global Environmental Fund en de Food and Agricultural Organization in regionaal en sub-regionaal verband uitgevoerd, waarbij regionale organisaties een sleutelrol vervullen. Samen met andere regionale organisaties treedt de CRFM op als belangrijke lobbyist om projecten voor onze regio aan te trekken.

Vandaag heeft er een online ministeriële counsel ontmoeting plaatsgevonden, waarbij minister Sewdien voor het eerst aanzat als voorzitter van de CRFM. Bij deze ontmoeting zijn besluiten die de visserij en aquacultuursector raken, middels resoluties aangenomen. Deze resoluties zijn voorbereid door de CRFM Forum meeting, waarin de technische leidinggevenden van de verschillende landen vertegenwoordigd zijn. Suriname is tevens voorzitter van de Forum meeting, die wordt voorgezeten door de LVV-onderdirecteur Visserijbeheer, Zojindra Arjune.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname voor een jaar voorzitter van Visserij organisatie