Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname….volgens Hooghart wil Miskin CLO-voorzitter worden

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 25 At 17.13.45

Een deel van het bestuur van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO), hebben middels een motie het vertrouwen in voorzitter Ronald Hooghart opgezegd.
Volgens Hooghart is hij niet van plan op deze manier af te treden. Hij geeft verder aan dat de bestuursleden die tegen hem zijn, willen “vreten van de VHP”. Ook zegt hij het te betwijfelen of de meerderheid achter de motie staat.

De planning is dat in de derde week van december bestuursverkiezingen gehouden worden, maar volgens Hooghart willen de mensen niet wachten.
Hooghart merkt op te weten dat er een paar van zijn bestuursleden de laatste tijd witte voetjes maken bij andere groeperingen en dat het nog niet gebleken is dat er acht mensen tegen hem zijn.

De motie is het initiatief van bestuurslid Jan Aviankoi, die aangeeft dat acht van de veertien bestuursleden het vertrouwen in Hooghart hebben opgezegd. De secretaris-generaal Michael Miskin en de penningmeester Glenn Swamipersad, maken deel uit van de acht indieners van de motie. Dit duo maakt deel uit van het dagelijks bestuur samen met Hooghart.

Volgens zeggen van Hooghart heeft Michael Miskin alles aan de overheid en hem te danken. “Hij wil voorzitter worden,” zegt de vakbondsleider.
Plotseling worden allerlei handelingen gepleegd door Swamipersad die eigenlijk een harde NDP’er is. “Ze willen van de vleespotten van de VHP eten”, stelt de CLO-voorzitter doelende op Miskin en Swamipersad.

Op beschuldigingen als zou hij etnisch bezig zijn, merkt de vakbondsleider op dat hij geen etnische persoon is, zoals Aviankoi beweert. “Ik zeg gewoon wat er etnisch aan de hand is in dit land,”. “Ik ben nog steeds voorzitter, laten ze komen met hun motie”. Hooghart belegt een persconferentie. “Dan ga ik braken…”

Volgens de indieners van de motie moet Hooghart aftreden, omdat hij de belangen van landsdienaren ondergeschikt heeft gemaakt aan zijn eigen politieke en persoonlijke belangen. Verder vinden zij dat Hooghart besluiten neemt zonder anderen te kennen. Ook geven zij aan dat Hooghart op regelmatige basis, bestuursleden uitscheld en wel in bijzijn van derden. Hij is volgens hen de functie van voorzitter van de CLO niet waardig. De ontevreden bestuursleden vinden de voorzitter geen democraat en zeggen dat hij in strijd handelt met de statuten van de organisatie. Hij past een strategie van verdeel- en heerspolitiek toe, door bestuursleden tegen elkaar uitspelen.

Culturu.com—- Ferdinand Louis

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jimmy
zaterdag 25 juli 2020 22:03

Laat ie braken en gal spugen. Hij is ook zo’n lafaard, als ie niet meer gedragen wordt om dan met modder te gooien. Deze man als vakbondsleider, dat is een toevalstreffer.

Dagga
zondag 26 juli 2020 09:39

Dit is onkan dat ding zo lang heeft aangezeten als voorzitter .
CLO,praten ze namens al die duizenden landeigenaren,zou graag een ledenlijst willen zien.
Dit ding waaide met de wind mee, eerst NPS, toen ndp omdat NPS eruit lag .
Enige bond dat naam had was de moederbond van C.Daal,rip.Advertentie

Suriname

Eid ul-Adha in Suriname

Geplaatst

op

Cows 4450943 960 720

Eid Ul-Adha, ook wel het offerfeest genoemd, is een feest dat jaarlijks door de muslim gemeenschap wordt gevierd in Suriname. Hierbij herdenken zij dat de profeet Ibrahim van God zijn zoon moest offeren.

De profeet Ibrahim werd nog net op tijd door God gestopt. God had gezorgd voor een ram die de profeet in de plaats van zijn zoon moest offeren. Maar de gehoorzaamheid van de profeet was getest en hij had de zware test glansrijk doorstaan. Op deze dag worden er runderen of schapen geslacht als herdenking aan de ram waarin God had voorzien. En uit dankbaarheid wordt er vlees verdeeld onder hen die het nodig hebben. Het verdelen van vlees zal vooral dit jaar voor vele gezinnen die te lijden hebben onder de gevolgen van de Covid-19 en de financiële crises een zegen zijn.

Eid Ul Adha is een nationale vrije dag in Suriname, die gelijk is gesteld aan de Zondag en wordt dit jaar gevierd op 31 juli.

culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..CLO-Leider Hooghart teleurgesteld in Miskin: “Ik heb hem altijd ondersteund”

Geplaatst

op

Img 6e764416fe08 1

Acht van de veertien bestuursleden van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), hebben een motie van wantrouwen tegen voorzitter Hooghart aangenomen.

De uiteindelijke wens van het 8-tal is om binnen drie maanden een nieuwe leider te kiezen voor de landsdienarenvakbond.
Hooghart zegt de motie niet te hebben gezien en geeft aan dat de voorzitter niet door een motie van wantrouwen afgezet kan worden.

“Als je vindt dat je het vertrouwen hebt opgezegd in de voorzitter dan moet jij opdonderen. Wat hebben ze ooit gedaan?” Vraagt Hooghart zich af.
“Een bende verraders die wil vreten uit de vleespotten van de VHP.”

Over Michael Miskin, die tot voor kort nog Hooghart’s vertrouwsman was zegt hij; “Ik heb hem altijd ondersteund. Zelfs in de tijd dat de toenmalig president Bouterse hem niet meer wilde handhaven in het kabinet, heb ik achter hem gestaan. Nu de rest van het bestuur dit doet sta je tegenover mij, dan ben jij hoofdmatador verrader”.
Hooghart benadrukt,
“Ik heb hem altijd gezegd dat hij na mij de voorzitter zal worden. Maar hij vindt dat hij oud en blind wordt. Dus hij wil nu al aanzitten, maar dan verkoop je je vriend toch niet?”

Img 83dd024f5e1a 1
Micheal Miskin

Hooghart die formeel tot 2022 aanzit als voorzitter van de CLO, heeft zaterdag vervroegde verkiezingen aangekondigd. Deze zullen in december worden gehouden. Hooghart geeft aan zich herkiesbaar te stellen.
“Als ze het bestuur willen overnemen, moeten ze vechten en a feti no sa keba; wi o feti te na einde. Meki den kon mi e wakti den. Laten de verraders met een tegenlijst komen dan kom ik met de mijne. We zullen zien wie gaat winnen”. aldus de duidelijk geïrriteerde Hooghart.

Culturu.com—Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen