zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname viert 78 Jaar lidmaatschap bij de VN op Wereldvrede Dag

lees ook ...

Ook ABOP’ers hebben recht op een perceel

Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de huidige regering in het afgelopen jaar meer dan 25.000 grondpapieren uitgereikt. Hij maakte duidelijk dat zijn partijgenoten, net als alle andere Surina...

Op dinsdag 24 oktober herdenkt Suriname de oprichting van de Verenigde Naties (VN) – een moment dat al 78 jaar symbool staat voor wereldvrede en internationale samenwerking. Sinds 4 december 1975 is Suriname een betrokken lid van de VN en deze langdurige verbintenis heeft een cruciale rol gespeeld.

Het lidmaatschap benadrukt dat niet alleen Suriname op zichzelf staat bij het aanpakken van uitdagingen, maar dat samenwerking essentieel is om wereldwijde kwesties aan te pakken en te streven naar een stabiele, rechtvaardige en veilige wereld, zegt president Chandrikapersad Santokhi.

“Sinds mijn aantreden als president, heb ik het podium van de Algemene Vergadering van de VN benut om wereldleiders toe te spreken en hun aandacht te vestigen op de zaken die Suriname raken. Op 20 september 2023 heb ik in New York een dringende oproep gedaan aan alle staatshoofden en regeringsleiders om concrete stappen te ondernemen ter voorkoming van onomkeerbare schade aan het klimaat,” stelt de president.

Vandaag markeert ook Wereldontwikkelingsdag, een dag die we graag benadrukken, omdat ontwikkeling van essentieel belang is voor het welzijn van individuen, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Deze internationale dag, ingesteld door de VN, heeft als doel bewustzijn te creëren over de uitdagingen waarmee ontwikkelingslanden worden geconfronteerd.

Momenteel staat Suriname voor enkele uitdagingen, zoals wateroverlast in combinatie met droogte. Bovendien zijn we een van de landen die met 96% bosbedekking een significant aandeel leveren aan de zuurstofproductie voor de wereld. Echter, als klein ontwikkelingsland worden we onevenredig hard getroffen.

Laten we daarom als één natie blijven werken, schouder aan schouder, om ons geliefde Suriname verder te ontwikkelen. Samen kunnen we blijven bijdragen aan een wereld die gebaseerd is op samenwerking, rechtvaardigheid en duurzaamheid, zegt het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname viert 78 Jaar lidmaatschap bij de VN op Wereldvrede Dag