woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
3
(2)

Suriname verwelkomt oprichting ‘Loss and damage’-fonds

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Suriname heeft de oprichting van het ‘Loss and damage’-fonds verwelkomd. Dit fonds stelt ontwikkelingslanden, die bijzonder kwetsbaar zijn voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering, in staat om hulpbronnen aan te spreken. President Chandrikapersad Santokhi, die de 28ste Klimaatconferentie van de VN in Dubai bijwoont, zei dat de oprichting van het fonds een belangrijke mijlpaal is.

“Dit fonds is een belangrijke stap in de richting van gerechtigheid voor ontwikkelingslanden die de gevolgen van klimaatverandering dragen”, aldus Santokhi. Santokhi benadrukte dat klimaatverandering een serieuze bedreiging vormt voor ontwikkelingslanden.

“Suriname is een kwetsbaar land dat al te maken heeft met de gevolgen van klimaatverandering, zoals zeespiegelstijging, droogte en extreme weersomstandigheden”, aldus de president. “Dit fonds zal ons helpen om ons aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering en om onze ontwikkelingsdoelen te bereiken.”

Op zaterdag 2 december 2023 heeft Santokhi de visie van Suriname op klimaatverandering gedeeld met aanwezige staatshoofden, regeringsleiders en andere functionarissen op de conferentie. De G77 is een groep van 77 ontwikkelingslanden die samenwerken op het gebied van internationale ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

14 REACTIES

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname verwelkomt oprichting 'Loss and damage'-fonds