zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname verwelkomt iedereen zonder visum

lees ook ...

Nieuwe impuls voor cultureel erfgoed Paramaribo met lening v...

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft onlangs een lening van US$30 miljoen goedgekeurd om Suriname te ondersteunen bij het revitaliseren van het stedelijk erfgoed van Paramaribo. Dit init...

Vreemdelingen hebben vanaf vandaag geen visum meer nodig om Suriname aan te doen. Op hetzelfde moment is een Entry Fee van US$ 25.- of Euro 25.- geïntroduceerd in de plaats van visa en toeristenkaart door president Chan Santokhi op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Dit was een prioriteit van de regering. Het hoofddoel is om meer toeristen te krijgen.

De visumplicht was eerder afgeschaft voor de Surinaamse diaspora, maar wel voor zij, die geboren waren in Suriname. De entrée fee kan vooruit betaald worden via de VFS Global website.

“De logistieke barrières worden geminimaliseerd, dit zal positieve effecten hebben voor in het bijzonder de toerisme-industrie”. Na 9/11 was het al minder prettig om te reizen. “De Covid-19-pandemie zette er een schepje bovenop. Denk aan de vele protocollen, die sinds kort nog in acht genomen moesten worden, hetgeen reizen tot een activiteit maakte die men slechts wilde ondernemen in noodzakelijke gevallen”, zei Santhoki.  “Wij moeten de potentie doen uitgroeien tot een unieke vakantiebestemming in de regio,” vervolgde hij.

Verder riep het staatshoofd op om in te spelen op de spin-off effecten die voort zullen vloeien uit deze verandering. Suriname is zich bewust van de mogelijke uitdagingen, die hiermee gepaard kunnen gaan.

Een transitie periode van drie maanden is ingelast om reizigers tegemoet te komen. De nodige dienstverlening op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven en Zorg en Hoop zal dit in deze periode opvangen waar nodig.

In het westen zal de contante betaling geschieden bij de Canawaima Management N.V. te South Drain en in het oosten bij de Dependance van het Consulaat van de Republiek Suriname te Saint Laurent du Maroni.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname verwelkomt iedereen zonder visum