Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname verwacht januari 2021 geld van IMF

Geplaatst

op

Armand Achaibersing, Minister Van Financiën En Planning. Foto Cds

De Surinaamse regering heeft met schuldeisers gesproken en aan hun gevraagd om een ‘stand still’. In deze periode wil de regering intensieve gesprekken voeren om tot een vergelijk te komen voor het aflossen van schulden, zegt minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Hij sprak gisteren tijdens een persconferentie. Deze periode zal duren zolang als die nodig is. Daar horen de zware obligatieleningen van Oppenheimer ook bij.

Minister Achaibersing zei dat Suriname geen keus heeft om dit pad te bewandelen. Het informeren van de schuldeisers was noodzakelijk zodat ze een goed beeld hebben van de situatie. De bewindsman ging in op de hulp die gezocht wordt bij onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Suriname hoopt in januari 2021 goedkeuring te krijgen om zo in aanmerking te komen voor de nodige financiële middelen. Hoe groot dat bedrag is hangt af van de trekkingsrechten die het land heeft bij het fonds.

Het bedrag dat vrijgemaakt moet worden door het fonds over een periode van drie jaar zal rond de US$ 700 miljoen bedragen. De financiële middelen zullen volgens Achaibersing niet gebruikt worden om te interveniëren op de valutamarkt. Hij gaat ervan uit de markt zichzelf stabiliseert als een land een behoorlijke monetaire reserve heeft.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen