Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname versoepelt Covid-19 maatregelen, ondanks de dagelijkse nieuwe gevallen

Geplaatst

op

Presbouterse 2 640x360

De maatregelen die verband hebben op de corona-aanpak, zijn erop gericht om het virus maximaal onder controle te houden, de medische zorg niet te meer dan zij aankan te belasten en om de kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.

Volgens epidemiologen en virologen, is er op dit moment geen zicht op een midicijn tegen het covid-19 virus.
Het beste middel is dan proberen de besmetting in te dammen.

Voor het indammen zijn er maatregelen welke overal in de wereld min of meer worden gesteld door de regeringen.

Het gaat om de volgende regels:

-Vaker handen wassen.
-Hoesten niezen in de elleboog.
-Gebruik van papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en deze daarna weggooien.
-Schud geen handen.
-Houd 1,5 meter afstand van anderen.
(Dit geldt voor iedereen: op straat, in winkels of andere gebouwen en op het werk).
-Zoveel als mogelijk thuiswerken
-Reis zo veel mogelijk lopend of met eigen vervoer.
-Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan.
Gebruik van mondkapje is verplicht voor iedereen.

Controle verkrijgen en behouden over het coronavirus lukt alleen wanneer de basisregels voor iedereen gelden en natuurlijk ook worden nageleefd.

Versoepelen van de maatregelen

Overgaan naar versoepeling van de maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft.

Suriname stapt over op het versoepelen van beperkingen ondanks de dagelijkse nieuwe gevallen van Covid-19. Op dit moment heeft Suriname 314 besmettingen, waarvan 200 actieve gevallen, 106 genezen patiënten en 8 doden.

Whatsapp Image 2020 06 22 At 09.57.23 (1)

De Surinaamse arts Ruben del Prado merkt op dat de overheidsmaatregelen zijn versoepeld, maar Covid-19 niet. “Integendeel is het nu belangrijker dan ooit dat wij, als individuele, verstandige mensen, onze eigen verantwoordelijkheid beseffen en toepassen om onszelf en andere mensen in onze samenleving tegen dit virus te beschermen. Dit moet allereerst door de bekende hygiënische- en afstandsmaatregelen in acht te nemen. Net zo belangrijk als voorheen is het dragen van een mond-neus bedekking, om anderen te beschermen tegen mogelijk met het virus besmette druppels uit jouw neus en mond”.

Culturu.com — Ferdinand Louis

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
John Winner
maandag 22 juni 2020 13:48

Begrijpt nu niemand wat er aan de hand is in Suriname?
Nieuwe regering grijp in er is al genoeg stuk gemaakt door de huidige regering.

Maya
maandag 22 juni 2020 13:57

nieuwe regering durft ook niet.Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen