Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname verscherpt controle bij grensrivieren

Geplaatst

op

Slijnaard Suriname

De politie, brandweer, kustwacht en de douane hebben eerder deze week van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), instructies gekregen voor het verscherpen van de controle op de grensrivieren. Deze mededeling deed NCCR-coördinator Jerry Slijngard gisteren op een persconferentie.  

Afgesproken is dat binnenkomende vaartuigen, zoals Venezolaanse schepen en andere grote trawlers, worden gedirigeerd naar de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas). Op deze locatie worden zij eerst grondig gecontroleerd, voordat zij hun weg verder kunnen vervolgen.

Voor de kleinere boten is te Nieuw-Amsterdam in Commewijne een intakepost opgezet. Op deze post zullen de boten ook eerst gecontroleerd worden en daarna hun weg vervolgen naar hun eindbestemming.

Vracht en containerschepen worden wel toegelaten om Surinaamse wateren binnen te varen en bij de haven zullen deze schepen gecontroleerd worden. Deze besluiten zijn genomen om de veiligheid op de Surinaamse wateren te garanderen.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mw Ormskerk
donderdag 19 maart 2020 21:05

Heel goed Suriname. Op tijd initiatieven nemen is van groot belang. Zo voorkomen wij meer besmettingen. Als de EU landen dit ook op tijd hadden gedaan zouden weinig mensen besmet raken met het Corona virus. Omdat de wereldse leiders het virus hebben onderschat, en ook te laat maatregelen hebben getroffen. Heel goed Surinamers. Wij hier in Nederland zijn heel trots op de manier waarop Suriname hiermee om gegaan is. 👍🏽 TOP.

Sayeeda, M. Islam
vrijdag 20 maart 2020 03:50

Suriname en ook Aruba claim indienen bij Nederland voor de gemaakte kosten voor het EXPRESS verspreiden van Corona.

Dominique
vrijdag 20 maart 2020 05:52

Suriname heeft kunnen leren van de fouten die andere landen wel heeft gemaakt. Anders doen als iets niet werkt. Suriname heeft het heel goed aangepakt. Prima leider die de opdracht heeft gegeven grenzen dicht houden.

Ewaldo/Rotterdam
dinsdag 24 maart 2020 23:19

Gewoon 24/7 scherp blijven dan helemaal van zelf goed.
Good job 🇸🇷🇸🇷☝️🇸🇷🇸🇷✊🤝

Ewaldo/Rotterdam
dinsdag 24 maart 2020 23:22

Gewoon 24/7 scherp blijven dan helemaal van zelf goed☝️🇸🇷🇸🇷✊🤝Advertentie

Suriname

Suriname krijgt uitstel van betalingen Oppenheimer Funds

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 10 At 15.48.13

Suriname moest op 30 juni aan aflossing en rente US$23 miljoen betalen. Er is aan rente US$6,7 miljoen betaald door inspanningen van de nieuw aan te treden coalitie.
Aan obligatiehouders werd toen een voorstel gedaan om een aanpassing van de voorwaarden voor de schuldpapieren
.

Nadat de regering in gebreke was gebleven om een deelaflossing van US$ 15,6 miljoen en US$ 8 miljoen aan rente te betalen, had zij tien dagen de tijd om tot een oplossing te komen met haar schuldeisers. Obligatiehouders zijn er nu onder andere mee akkoord gegaan dat Suriname pas in december of juni 2021 begint met aflossen, afhankelijk van het begin van een programma van het Internationaal Monetair Fonds voor Suriname. De US$ 125 miljoen is via de Oppenheimer Funds aangegaan voor betaling van achterstallige schulden aan Alcoa om de Afobaka Stuwdam over te nemen.

Voor de komende regering zal het moeilijk worden de waarde van de eigen munt op peil te houden. Lage olieprijzen als gevolg van de coronapandemie verergeren de economische problemen.

Culturu.com—Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Paul Somohardjo uit intensive care in Suriname; volkswinkel gaat weer open

Geplaatst

op

Pl Voorzitter Paul Somohardjo. Foto Pl

PL-voorzitter Paul Somohardjo is uit de Intensive Care en wordt nu op de zaal verpleegd, meldt de partij op haar Facebookpagina. Somohardjo werd vorige week positief getest op het COVID-19-virus. Met hem ook andere toppers uit de aankomende regering. Alleen Chan Santokhi was negatief getest. De partij schrijft: “We bidden dat hij snel wordt ontslagen uit het ziekenhuis.” Eenieder die voor hem heeft gebeden wordt bedankt.

Verder melden de partijleiding dat de PL volkswinkel te Beekhuizen morgen en zondag weer open is voor het publiek. Ondertussen is het terrein van PL ontsmet door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), waardoor de PL volkswinkel weer normaal opengaat met in acht neming van de COVID-19- maatregelen. Benadrukt wordt dat mond- en neusbedekking verplicht is.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen