zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname veroordeelt Militaire Russische interventie Oekraïne

lees ook ...

Veilige decemberfestiviteiten: Samenwerking Politie, Brandwe...

Op donderdag 30 november 2023 organiseerde de regiocommandant van Paramaribo, commissaris van politie Orlando Jacott, een werkoverleg op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan. Het overleg br...

De Republiek Suriname is tegen de Russische militaire invasie in Oekraïne en  heeft haar veroordeling uitgesproken voor deze militaire agressie. Suriname ondersteunt de leidende beginselen van het internationaal recht, zoals vastgelegd in het Handvest van de Verenigde Naties en onderstreept de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne.

De Russische invasie in een soeverein en onafhankelijk land kan onder geen enkele voorwaarde worden geaccepteerd. Deze inval zal verregaande consequenties hebben voor de bevolking van Oekraïne en een ernstige bedreiging voor de vrede en veiligheid in de regio en de wereld vormen.

In dit verband herhaalt de Regering van de Republiek Suriname haar principiële standpunt met betrekking tot vreedzaam samenleven en het herstellen van de dialoog in elk bestaand conflict, ongeacht de aard, het handhaven van internationaal aanvaarde principes van niet-inmenging in de interne aangelegenheden van Staten, non-interventie, respect voor de soevereiniteit en territoriale integriteit van Staten.

Suriname sluit zich aan bij de oproep van de CARICOM aan alle betrokken partijen om verantwoordelijk en met zelfbeheersing te handelen om destabilisatie in die regio te voorkomen.

De Republiek Suriname onderhoudt diplomatieke en vriendschappelijke banden met Rusland en Oekraïne en zal zich onder alle omstandigheden blijven inzetten voor processen van dialoog en diplomatie, als essentiële elementen om bij te dragen aan democratie, vrede, stabiliteit en veiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname veroordeelt Militaire Russische interventie Oekraïne