Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Suriname vernedert Nicaragua met 6-0

Geplaatst

op

door

Natio Suriname verplettert Nicaragua in tweede kwalificatieduel Concacaf Nations League met 6-0.

Het Surinaamse voetbalelftal heeft zondagavond met 6-0 gewonnen van Nicaragua. Gleofilo Vlijter was “man of the match” en scoorde viermaal. Ook Donnegy Fer en Invenzo Comvalius vonden het net en scoorde beide eenmaal.

In het Andre Kamperveen Stadion speelden de mannen van Dean Gorre hun tweede kwalificatiewedstrijd voor de Nations League waarbij de winnaar van de poule recht heeft op deelname aan de Gold Cup in 2021.

Suriname was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk het bovenliggende team. In de 8ste minuut schoot spits Gleofilo Vlijter de bal van dichtbij in de linkerhoek. Vervolgens ging het snel: twee minuten later tikte Vlijter van dichtbij binnen nadat de bal terugkwam van de keeper. In de 13e minuut schoot Donnegy Fer een voorzet van Comvalius genadeloos in. Daarna was het weer Vlijter die een onvervalste hattrick maakte door verwoestend met links uit te halen en de 4-0 en tevens ruststand aantekende. 

Ook in de tweede helft ondervonden de mannen van Gorre weinig tegenstand van Nicaragua. Twintig minuten na de rust schoot goaltjesdief Vlijter nogmaals raak, deze keer na een kluts in het 5 meter gebied. In de 85ste minuut bekroonde Comvalius zijn spel met een geweldige chip over de keeper van Nicaragua en bracht hiermee de eindstand op 6 – 0.

Met deze uitslag en het resultaat van St. Vincent Grenades tegen Dominica(1-0) gaat Suriname aan de leiding in groep D met 6 punten uit 2 gespeelde wedstrijden. 

De volgende ronde in de CONCACAF Nations League vind plaats in de maand oktober. Op 11 oktober speelt Suriname uit bij Sint Vincent Grenades en op maandag 14 oktober vind de return van deze wedstrijd plaats in het Andre Kamperveen Stadion.

Bron SVB

Sport

Bokser Patrick Day (27) vier dagen na knock-out overleden

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse bokser Patrick Day is op 27-jarige leeftijd overleden, vier dagen nadat hij in de ring ernstig hersenletsel opliep. De Amerikaan werd zondag in een kunstmatige coma gebracht nadat hij knock-out was geslagen in de tiende ronde van een wedstrijd in het super-weltergewicht tegen Charles Conwell, in Chicago.

Zijn promoter Lou DiBella bevestigde dat Day gisteren “in aanwezigheid van zijn familie, goede vrienden en leden van zijn boksteam is overleden. Zijn vriendelijkheid, positivisme en vrijgevigheid zullen we nooit vergeten. Hij was een zoon, een broer en een goede vriend van velen.”

DiBella stelde in zijn verklaring ook de risico’s van de bokssport aan de kaak. “Het is moeilijk om het nu al meteen over de gevaren van boksen te hebben, maar het is tijd voor actie. Hoe weten we nog niet, maar we moeten ervoor zorgen dat boksen veiliger wordt. Dat is dé manier om Patrick te eren.”

Patrick Day won 17 van zijn 22 profgevechten. 

Dinsdag had Conwell, de man die Day de uiteindelijk fatale klappen zou toedienen, op Twitter nog een emotionele brief geschreven die gericht was aan zijn opponent. “Beste Patrick Day, het was nooit de bedoeling om je dit aan te doen. Al wat ik wou, was winnen. Mocht ik de klok terug kunnen draaien, ik deed het meteen. Niemand verdient zoiets. Ik speel het gevecht telkens opnieuw af in mijn hoofd. Wat als dit nooit gebeurd was? En waarom overkwam het jou? Ik kan niet stoppen met eraan te denken. Ik heb zoveel keer voor jou gebeden en zoveel gehuild, want ik kan me zelfs niet voorstellen hoe mijn familie en vrienden zich zouden voelen. Ik zie je overal en ik hoor alleen maar fantastische dingen over jou. Ik dacht eraan om te stoppen met boksen, maar ik weet dat dat ook niet is wat je zou gewild hebben. Ik weet dat je een vechter bent en dus heb ik beslist dat niet te doen. Ik wil vechten en een wereldtitel winnen, want dat is wat jij wou en ook wat ik zelf wil. Dus ik zal jou elke dag gebruiken als een motivatie en ik zal alles geven telkens ik in de ring stap. Mijn gedachten zin bij jou.”

Lees verder

Sport

Staredown Verhoeven & Hari; ‘Zorg dat je vecht en stop met huilen’

Geplaatst

op

door

Rico Verhoeven en Badr Hari gaan op 21 december uitvechten wie er de betere kickbokser is. Beide vechtersbaasjes stonden vandaag oog-in-oog tijdens de staredown. Op de persconferentie vandaag in Utrecht is het vuurtje alvast flink opgestookt. De staredown leverde mooie beelden op. 


In Arnhem zal op 21 december, stappen Verhoeven en Hari voor GLORY: COLLISION 2 de ring in. Verhoeven wil wederom winnen, Hari aast op revanche.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X