zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
3
(2)

Suriname verhoogt algemeen minimumloon naar SRD 49,12 per uur

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

Vanaf 1 april 2024 is het algemene minimumloon vastgesteld op SRD 49,12 per uur, volgens een beschikking van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken van 27 maart 2024 (SB 2024 no. 40). Dit besluit heeft tot doel werknemers te beschermen tegen uitbuiting en zorgt voor een basisinkomen om in de primaire behoeften te voorzien. Werkgevers zijn verplicht om minimaal dit minimumuurloon te betalen en mogen onder geen enkele omstandigheid minder betalen. Uiteraard staan ze vrij om meer te betalen, afhankelijk van het aantal gewerkte uren op dag-, week- en maandbasis, wat het maandelijkse minimumloon bepaalt.

Bij het uitbetalen van overwerkvergoeding moet minimaal het geldende algemene minimumuurloon als basis worden genomen. Werknemers die merken dat hun werkgever hen niet op zijn minst het algemene minimumuurloon betaalt, dienen dit onmiddellijk te melden bij de Arbeidsinspectie. Werkgevers die zich hier niet aan houden, overtreden de wet. De Arbeidsinspectie is door de minister van AWJ streng geïnstrueerd om toe te zien op de naleving van de minimumloonwet en het besluit over het vaststellen van het nieuwe algemene minimumuurloon. De betreffende ministeriële beschikking over dit nieuwe minimumuurloon is te vinden op de Facebook-pagina en de website van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname verhoogt algemeen minimumloon naar SRD 49,12 per uur