Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname: Vannacht verhoging brandstofprijs

Geplaatst

op

Brandstof

Vannacht om 00.00 uur gaan de brandstofprijzen in Suriname de lucht in. Aanvankelijk zou de verhoging van de brandstofprijzen woensdag ingaan, maar dit ging op het laatste moment niet door omdat er een betere communicatie moest komen. Op social media zijn er boze reacties te lezen van burgers, die vinden dat de verhoging komt als een dief in de nacht.

In Suriname is er vanaf gisteravond 20.00 uur tot en met morgenochtend 05:00 uur total lockdown, waardoor niemand meer van de huidige prijzen gebruik kan maken. Surinamers vrezen dat morgenochtend ook de prijzen van producten in de winkels zullen zijn aangepast, vanwege de verhoogde prijzen aan de pomp voor een liter benzine. De dollarkoers zorgt er ook al voor dat je in de winkel minder kunt kopen met de Surinaamse Dollar.

De prijs zou woensdag al worden verhoogd, maar deze werd aangehouden. Hoewel hier niet veel van te merken is, is besloten dat de prijs wordt verhoogd. Wie zondagochtend, na de lockdown gaat tanken, moet SRD 7.46 (SOL), SRD 7.35 (Gow2), SRD 7.58 (RUBiS) voor een liter ongelode benzine en SRD 6.97 (SOL), SRD 7.00 (Gow2), SRD 7.03 (RUBiS) voor diesel neertellen. 

Het verhogen van de prijzen van brandstof is onderdeel van de inkomstenverhogende maatregelen van de regering Santokhi. De governmenttake was in feite SRD 1.30 op een liter benzine. De overheid ontvangt een tijdje SRD 3.70 per liter aan governmenttake. Nu komt daar nog SRD 1 bovenop, wat in feite het bedrag dat de overheid toucheert brengt op SRD 4.70 een liter. Op diesel int de overheid al maanden SRD 2.50 in plaats van SRD 0.70. Ook daar is de prijs aangepast. 

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
zaterdag 22 augustus 2020 21:47

Als men voeetuigen van 40-50 duizend usd kan rijden kan men dit ook wel missen.
Auto’s met 5 of 6 liter motor, kom op zeg je kan die srd1 vast wel missen hoor.
En nu zielig lopen doen.
Loop naar de pomp allemaal

Loes
zaterdag 22 augustus 2020 22:46

Jij ook

Bryan
zondag 23 augustus 2020 14:37

Beste Loes,
Door zulk dom en stompe denkwijze als van jouw zal Suriname never vooruitkomen.
Een land heeft inkomsten nodig om te kunnen draaien.
Nadat alles door de ndp gestolen is zullen alle surinamers hoe jammer dan ook ervoor moetem opdraaien.
Zij die van bouta en ‘s lands geld grote aso bakken rijden moeten wat mij betreft dubbel betalen.
Maar ach het spreekwoord zegt:
GEEF DE SURINAMER ETEN EN SPELEN EN ZE ZIJN ALLES VERGETEN.

Tjander
zondag 23 augustus 2020 17:27

Heel goed perfect verhogen
Wegenbelasting moetenook ingevoerd worden

Loes
zondag 23 augustus 2020 18:04

Bryan mi Mati. Suriname is een derde wereld land. Een arm land. Een man die 6 kinderen heeft te verzorgen een oude pick-up heeft om te hosselen en wat nee te verdienen straf je met benzine te verhogen. Niet de rijke mensen die voelen het niet. Die moet de belasting verhoging op zijn inkomen. Die arme mensen moet je niet bij de pomp straffen. Fout laten de rijken de zwaarste lasten dragen. Nu straf je iedereen bij de pomp. En als ze niet meer kunnen werken gaan ze gaan stelen van jou en van mij. En zijn we weer bij… Lees verder »

Bryan
zondag 23 augustus 2020 20:05

Loes fawaka,
Wat jij daar zegt klopt helemaal, zou het niet zijn als het deze zelfde minvermogenden zijn die 5 en 10 geleden op ndp gestemd hadden alleen voor €20 om een paarse vlag thuis op te hangen.
10 jaar geleden was ik zelfde daar voor de verkiezing en van bouta was het aan de wilhelminastraat gratis feesten en drinken.
En raad eena wie daar rondlieoen te genieten, bijna alleen maar minvermogenden.
Dus met eten en spelen werden hun zorgen verdrukt en nu schijten zij vierkante blokken.
Hard maar waar…Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen