woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
5
(1)

Suriname vaccineert door, ondanks covidvarianten

lees ook ...

Brug rijweg naar Brownsweg weggespoeld

Door de zware regen van de afgelopen tijd is de 'by-pass Tutayabrug' vrijdag weggespoeld. Om deze reden is de tweede brug op de rijweg naar Brownsweg door districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon v...

De Directeur van het ministerie van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul, zegt dat Suriname onverkort doorgaat met haar vaccinatiecampagne en zal ook de huidige strategie blijven hanteren. Dit ondanks de verschillende covidvarianten die er zijn ontdekt. “Het blijft voorlopig ongewijzigd, totdat wetenschappelijk onderzoek ons tot een andere strategie forceert”, zei de Volksgezondheidsdirecteur tijdens de COVID-19-persconferentie van 7 april 2021.

Het toedienen van de tweede dosis voor personen die reeds hun eerste prik hebben ontvangen staat nog in de planning. “De tweede dosis staat nog gepland totdat wetenschappelijk onderzoek ons misschien overtuigd dat wij het anders moeten doen. We verwachten van Covax nog een dosis van 50.000 vaccins in de eerste helft van 2021. We doen ons best om zoveel mogelijk aan vaccins te komen die door de Wereldgezondheidsorganisatie als veilig beschouwd zijn.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname vaccineert door, ondanks covidvarianten