vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname vaccineert door, ondanks covidvarianten

lees ook ...

President Santokhi viert Dag der Inheemsen en Javaanse immig...

President Chandrikapersad Santokhi sprak bij de viering van de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie zijn waardering uit voor deze twee bevolkingsgroepen. Het staatshoofd was op dinsdag 09 augustus...

De Directeur van het ministerie van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul, zegt dat Suriname  onverkort doorgaat met haar vaccinatiecampagne en zal ook de huidige strategie blijven hanteren. Dit ondanks de verschillende covidvarianten die er zijn ontdekt. “Het blijft voorlopig ongewijzigd, totdat wetenschappelijk onderzoek ons tot een andere strategie forceert”, zei de Volksgezondheidsdirecteur  tijdens de COVID-19-persconferentie van 7 april 2021. 

Het toedienen van de tweede dosis voor personen die reeds hun eerste prik hebben ontvangen staat nog in de planning. “De tweede dosis staat nog gepland totdat wetenschappelijk onderzoek ons misschien overtuigd dat wij het anders moeten doen. We verwachten van Covax nog een dosis van 50.000 vaccins in de eerste helft van 2021. We doen ons best om zoveel mogelijk aan vaccins te komen die door de Wereldgezondheidsorganisatie als veilig beschouwd zijn.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname vaccineert door, ondanks covidvarianten