zaterdag 27 november 2021
25 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname treedt toe tot UNCAC

lees ook ...

Stichting Rumas doet aan herscholing drop-outs

Stichting Rumas heeft een verzoek gericht aan het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om vakdocenten ter beschikking te stellen, zodat vroegtijdige schoolverlaters de mogelijkheid geboden ...

De bekrachtiging van de wet houdende goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot de ‘United Nations Convention Against Corruption (UNCAC)’ wordt geformaliseerd. Dat is door President Chandrikapersad Santokhi bekendgemaakt.  Bij het besluit van het staatshoofd is een schrijven van de Nationale Assemblee gedateerd 23 juli 2021 meegenomen.

Daarin laat het parlement weten dat de goedkeuring van het college inzake de wet houdende goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot de United Nations Convention Against Corruption (UNCAC)”, stilzwijgend is verleend. Het staatshoofd heeft op basis hiervan besloten over te gaan tot de bekrachtiging van dit wetsproduct.

In het verlengde hiervan zal een afschrift van het desbetreffende Presidentieel Besluit dat handelt over deze wet, opgenomen worden in het Staatsblad van de Republiek Suriname. Verder is besloten dat de minister van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, belast is met de uitvoering van dit Presidentieel Besluit. Ook zal een afschrift verzonden worden naar DNA en overheidsfunctionarissen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname treedt toe tot UNCAC