zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname treedt op als gastland voor 14e TAC-meeting van CDEMA

lees ook ...

Vakbonden eisen spoedoverleg en gegevens stroomvoorziening v...

Ravaksur, FOLS en BvL/ALS hebben binnen een termijn van 48 uur gegevens over de stroomvoorziening geëist en vragen om een spoedoverleg met president Chan Santokhi vanwege het ontbreken van deze inform...

Suriname zal gastheer zijn voor de 14e vergadering van de technische adviescommissie (TAC) van het Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA), die plaatsvindt van 17 tot en met 21 april. Vertegenwoordigers van 26 landen zullen deelnemen aan de bijeenkomst, waarbij het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) betrokken zullen zijn. Tijdens de vergadering zal er gesproken worden over verschillende onderwerpen, zoals strategieën voor het mobiliseren van middelen, herziening van het werkprogramma en programma-ontwikkeling.

CDEMA is een regionaal agentschap voor rampenbeheersing binnen de Caricom en heeft als primaire verantwoordelijkheid het coördineren van noodhulp en hulpinspanningen aan deelnemende staten die met rampen te maken krijgen. De vergadering van de TAC wordt één keer per jaar gehouden, en wel altijd voor de start van het orkaanseizoen. Het is de eerste fysieke TAC-bijeenkomst na de Covid-pandemie. Suriname is intensief betrokken bij CDEMA en werkt aan het opzetten van een nationaal logistiek systeem inzake rampenbeheersing met ondersteuning van CDEMA.

De coördinator van het NCCR, Jerry Slijngard, merkt op dat Suriname in 2022 voorzitter is geweest van de TAC en dat de samenwerking tussen Suriname en CDEMA niet alleen gericht is op het helpen van elkaar bij rampenbeheersing, maar ook op het geven van trainingen. De bijeenkomst zal belangrijk zijn voor Suriname om beleid uit te stippelen op het gebied van rampenbeheersing, aldus Slijngard. De decentralisatie van CDEMA zal een van de belangrijke onderwerpen zijn tijdens de bijeenkomst, evenals de presentatie en goedkeuring van de verslagen die in 2022 zijn gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname treedt op als gastland voor 14e TAC-meeting van CDEMA