zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname Tourism Festival

lees ook ...

Na 25 jaar doet Suriname weer mee met Miss Universe

Suriname doet na 25 jaar weer mee met Miss Universe. In november zal dit evenement gehouden worden in Mexico City. De officiële introductie zal op 10 augustus plaatsvinden in het Assuria Event Center....

Woensdagavond jongstleden werd de eerste Suriname Tourism Festival gehouden in Ballroom Prince aan de Commewijnestraat als hoogtepunt van de Toerisme kalendermaand in het kader van Wereld Toerisme Dag op 27 september. Het concept is nieuw. Elke maand komt een ander district aan de beurt. Ruben Forster, één van de organisatoren van dit festival is dik tevreden over het resultaat, van deze eerste toeristische trekpleister.

Velen waren op de been, en bezochten de 62 stands van de ambassades en anderen. Hapjes en drankjes werden aangeboden bij de ingang. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan de opzet van het geheel. De hele maand september staat in het teken van toerisme. Dit is een initiatief van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Het eerste dat opviel bij aankomst was het goed verlichte gebouw, met veel kroonluchters. Bezoekers werden welkom geheten bij de ingang en kregen een snack aangeboden. Er waren culturele optredens, die altijd weer in de smaak vallen. De aanwezigen waren vooral Surinamers.

Ambassades boden nationale hapjes en folders van hun land aan. Er was traditionele Haïtiaanse pompoensoep, dat vanaf 2011 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, met rundvlees, aardappelen, macaroni, nyams en pompoen voor iedereen. “Deze soep werd voor de Franse slaveneigenaars gemaakt, maar zelf mochten de tot slaaf gemaakten het niet eten”, legde een medewerkster van de Haïtiaanse stand uit.  Haïtiaanse traditionele ponche Cuba met nootmuskaat werd ook aangeboden.

De Braziliaanse ambassade had voor iedereen een bakje met Brigadeiro (chocolade), empanada de frango (halve maanvormig gebak met vleesvulling) en pao de queijo (kaasbroodjes).  Belly dance, Awasa en traditionele Chinese-, Hindostaanse- en Javaanse dans stonden ook op het programma.

Forster benadrukte dat meer samenwerking moet komen tussen de overheid, bedrijven en internationale organisaties om het toerisme op te krikken, en dat er meer positiviteit uitgestraald moet worden door de samenleving.

Criminaliteit is in de hele wereld te vinden, maar alleen in ons land wordt het door Surinamers zelf opgeblazen. Toeristen worden hierdoor mogelijk afgeschrikt. “Het is al begonnen. In Nickerie zijn ze aardig bezig geweest met het opruimen van auto-wrakken. In Atjoni zijn de mensen ook bezig geweest met de krin kondre-actie, maar ook in andere gebieden komen er acties van buurtbewoners om hun leefomgeving schoon te houden.” De regering moet natuurlijk ook zijn deel doen.

De activiteitenkalender gaat volgens Forster door. “Ze wordt zelfs uitgebreid. Er zijn nu al groepen bezig om een lijst te maken van activiteiten in hun district.” Met deze trekkers zijn er afspraken gemaakt en daardoor wordt de website Suriname Travel ibinnenkort werkelijk het portaal voor Suriname, aldus de organisator.

Bron: de Ware Tijd

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname Tourism Festival