woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname tot en met 18 juni in total lockdown

lees ook ...

KPS besteedt service en reparatie aan dienstvoertuigen uit

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft per 22 mei jongstleden  bekendgemaakt  dat er in het kader van uitbesteding van service en reparatiewerkzaamheden aan dienstvoer...

President Chan Santokhi heeft zojuist op een spoed persconferentie van de regering bekendgemaakt, dat Suriname per direct tot en met 18 juni in total lockdown gaat. Dit geldt voor alle dagen. De regering heeft ook verantwoordelijkheden naar de samenleving toe, dat voedselvoorziening gegarandeerd moet zijn.

Besloten is dat bedrijfsgroepen open zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 uur tot 16.00 uur. Supermarkten, bakkerijen, slagerijen zijn open. Vanwege de wateroverlast zijn ook bouwmaterialenzaken open op de aangekondigde dagen. Als bedrijven zich niet houden aan de voorwaarden worden vergunningen ingetrokken, zei het staatshoofd.

De handhaving zal verscherpt worden, benadrukte de president. Uitsluitend volwassenen, personen boven 18 jaar, mogen boodschappen doen. Het gaat om een persoon per gezin, want we willen geen contact, zei Santokhi. “Contact zorgt voor besmettingen en verspreiding,” zei de president verder. In de winkels mogen maximaal tien personen simultaan inkopen doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname tot en met 18 juni in total lockdown