Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname telt alleen voor september al 22 coronadoden

Geplaatst

op

Covid 19 Updatee

Deze maand zijn er al 22 levens te betreuren als gevolg van het coronavirus. De COVID-19-website is gisteravond bijgewerkt, waarbij het 93ste slachtoffer is gemeld. Er is gisteren bij 30 van de 263 personen personen van wie een test is afgenomen corona geconstateerd. Achttien van hen wonen in Paramaribo, tien in district Wanica en twee in Sipaliwini. Met de nieuwe besmettingen komt Suriname op 678 active cases op een totaal van 4.477.

In het afgelopen etmaal zijn 73 personen coronavrij verklaard. Het totaal genezen burgers bedraagt nu 3.706. Momenteel worden er 99 personen verpleegd in ziekenhuizen en 9 op intensivecareafdelingen. Verder zijn er 589 positieven in isolatie en 44 niet positieven in quarantaine.

Het aantal besmettingen in Suriname schommelt de laatste dagen. De regering bekijkt mogelijkheden om langzaam over te stappen op het voor hun ‘nieuwe normaal’. Het ‘nieuwe normaal’ zal gauw een feit moeten zijn vinden sommige burgers, omdat velen in het land door de coronapandemie armer zijn geworden. Wat nu gebeurt is dat delen uit de samenleving het dagelijks moeilijk hebben om voedsel op tafel te leggen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen