dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname telt 48 actieve coronagevallen

lees ook ...

Japanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) heeft zestigduizend US dollar aan grant ontvangen voor hun projecten. Met dit geld hoopt de organisatie hun opvang en trainingsfaciliteit te renoveren in het district...

Binnen een dag zijn er 22 nieuwe coronagevallen erbij gekomen. Alleen in Paramaribo zijn er 16 besmettingen. In het district Wanica zijn er ook vier gevallen genoteerd. Er zijn ook zes Brazilianen in de groep die positief is getest. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft gisteren tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) het nieuws gedeeld met de natie. Intussen zijn 19 personen in isolatie geplaatst en 780 in quarantaine.

De regering brengt onder de aandacht van de samenleving dat de laatste golf in augustus onze ziekenzorg aan de rand van de afgrond heeft doen balanceren. De regering beseft meer dan ooit hoe reëel de dreiging is van een herhaling of zelfs verergering. Om een ramp van die proporties te voorkomen voelt de regering zich genoodzaakt nu ferm in te grijpen.

Met het aantal besmettingen van 22, gisteren, is het percentage besmetting, na de Covid-test, consequent op 18 procent gebleven. Ons streven was maximaal 10 procent, terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een aanbeveling doet van zelfs 5 procent besmettingsgraad.

De reële prognose is dat er een toename kan komen. Suriname zal dus door de zure appel van preventie moeten heen bijten. “Wij treffen harde maatregelen, waardoor wij de bevolking zeker kunnen beschermen. Het alternatief is mildere maatregelen treffen. Hierdoor is het echter manifest dat wij problemen krijgen,” zegt de regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname telt 48 actieve coronagevallen