dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname tekent MOU ivm regionale veiligheid

lees ook ...

Ilonka Elmont foundation stimuleert sportprojecten kinderen...

Om de sportrecreatie in Suriname te bevorderen en de bewustwording van sport en recreatie bij de kinderen met beperking bij te brengen, heeft de Ilonka Elmont Foundation een sportdag georganiseerd. ...

Minister Krishna Mathoera van Defensie en ambassadeur Robert Faucher van de Verenigde Staten tekenden op 08 augustus een memorandum of understanding (MoU) voor de Cooperative Situational Information Integration System (CSII). De overeenkomst is een belangrijke stap in het verbeteren van de regionale veiligheid en het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit.

Minister Mathoera gaf aan dat het versterken van de samenwerking op defensiegebied in een steeds complexere en onderling verbonden wereld, niet alleen een strategische zet is, maar ook een noodzaak voor het waarborgen van vrede, veiligheid en stabiliteit.

Met de ondertekening van de MoU is Suriname samen met andere partnerlanden in een webgebaseerd systeem opgenomen, met als doel om informatie van lucht-, zee- en landroutes te volgen en delen. “In elk geval zal die informatie bijdragen om de illegale drugshandel aan te pakken, humanitaire hulp te bieden, sneller hulp te bieden bij rampen en zoek- en reddingsoperaties beter te monitoren. Ook zal het de maritieme en vliegveiligheid bewaken”, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname tekent MOU ivm regionale veiligheid