Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Suriname Summer Awards Show komt er weer aan

Geplaatst

op

door

Op 30 september zal de vierde editie van de Suriname Summer Awards Show weer plaatsvinden in de Ballroom zaal van het Torarica hotel. De red carpet show, die draait om Surinaamse artiesten, vindt ook dit jaar weer doorgang en daar is organisator Roberto Banel erg blij mee.

Roberto Banel van G-Summer Events is ook dit jaar weer blij dat het evenement door kan gaan. Hij is nieuwe samenwerkingen aangegaan en heeft meerdere sponsors bereid gevonden om het evenement tot stand te kunnen brengen. Een aantal vaste sponsors doen dit jaar weer mee en met een aantal nieuwe is Banel nog in gesprek.

Het hoofddoel van het muzikale evenement is het uiten van waardering voor de Surinaamse artiesten en producers. Het uitreiken van prijzen voor hun inzet moet ertoe leiden dat bestaande artiesten door gaan met hun creatieve werk en het moet nieuwe artiesten stimuleren om ook aan de slag te gaan. De awardshow is een jaarlijks muzikaal meetmoment dat zowel nationaal als internationaal bekendheid heeft.

Dit jaar zullen er meer categorieën zijn waarin prijzen worden uitgereikt. Dit komt omdat de muziekindustrie in Suriname blijft groeien en nieuwe artiesten blijven komen. De nieuwe categorieën zijn gospel, kaseko, hindi en best music video en best collaboration.
De muziekprijzen worden uitgedeeld aan de hand van stemmen van de fans. Er zijn in totaal 20 genomineerde artiesten waar op gestemd kan worden. Artiesten die dit jaar genomineerd zijn, zijn onder andere Aptijt, Newstyle, Emanuel Sanvisi, Nisha Madaran en Benjamin Faya. Een graag gewonnen titel is die van ‘people’s choice’, waarmee eigenlijk gezegd kan worden dat de winnaar hiervan de meest populaire artiest van het moment is. Binnenkort zullen alle categorieën en de bijbehorende genomineerden bekend worden gemaakt. Na de award show zal er een after party plaats vinden op de pier van het Torarica hotel in Paramaribo.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X