Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Suriname Summer Awards Show komt er weer aan

Geplaatst

op

Op 30 september zal de vierde editie van de Suriname Summer Awards Show weer plaatsvinden in de Ballroom zaal van het Torarica hotel. De red carpet show, die draait om Surinaamse artiesten, vindt ook dit jaar weer doorgang en daar is organisator Roberto Banel erg blij mee.

Roberto Banel van G-Summer Events is ook dit jaar weer blij dat het evenement door kan gaan. Hij is nieuwe samenwerkingen aangegaan en heeft meerdere sponsors bereid gevonden om het evenement tot stand te kunnen brengen. Een aantal vaste sponsors doen dit jaar weer mee en met een aantal nieuwe is Banel nog in gesprek.

Het hoofddoel van het muzikale evenement is het uiten van waardering voor de Surinaamse artiesten en producers. Het uitreiken van prijzen voor hun inzet moet ertoe leiden dat bestaande artiesten door gaan met hun creatieve werk en het moet nieuwe artiesten stimuleren om ook aan de slag te gaan. De awardshow is een jaarlijks muzikaal meetmoment dat zowel nationaal als internationaal bekendheid heeft.

Dit jaar zullen er meer categorieën zijn waarin prijzen worden uitgereikt. Dit komt omdat de muziekindustrie in Suriname blijft groeien en nieuwe artiesten blijven komen. De nieuwe categorieën zijn gospel, kaseko, hindi en best music video en best collaboration.
De muziekprijzen worden uitgedeeld aan de hand van stemmen van de fans. Er zijn in totaal 20 genomineerde artiesten waar op gestemd kan worden. Artiesten die dit jaar genomineerd zijn, zijn onder andere Aptijt, Newstyle, Emanuel Sanvisi, Nisha Madaran en Benjamin Faya. Een graag gewonnen titel is die van ‘people’s choice’, waarmee eigenlijk gezegd kan worden dat de winnaar hiervan de meest populaire artiest van het moment is. Binnenkort zullen alle categorieën en de bijbehorende genomineerden bekend worden gemaakt. Na de award show zal er een after party plaats vinden op de pier van het Torarica hotel in Paramaribo.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |