Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Suriname Summer Awards Show komt er weer aan

Geplaatst

op

Op 30 september zal de vierde editie van de Suriname Summer Awards Show weer plaatsvinden in de Ballroom zaal van het Torarica hotel. De red carpet show, die draait om Surinaamse artiesten, vindt ook dit jaar weer doorgang en daar is organisator Roberto Banel erg blij mee.

Roberto Banel van G-Summer Events is ook dit jaar weer blij dat het evenement door kan gaan. Hij is nieuwe samenwerkingen aangegaan en heeft meerdere sponsors bereid gevonden om het evenement tot stand te kunnen brengen. Een aantal vaste sponsors doen dit jaar weer mee en met een aantal nieuwe is Banel nog in gesprek.

Het hoofddoel van het muzikale evenement is het uiten van waardering voor de Surinaamse artiesten en producers. Het uitreiken van prijzen voor hun inzet moet ertoe leiden dat bestaande artiesten door gaan met hun creatieve werk en het moet nieuwe artiesten stimuleren om ook aan de slag te gaan. De awardshow is een jaarlijks muzikaal meetmoment dat zowel nationaal als internationaal bekendheid heeft.

Dit jaar zullen er meer categorieën zijn waarin prijzen worden uitgereikt. Dit komt omdat de muziekindustrie in Suriname blijft groeien en nieuwe artiesten blijven komen. De nieuwe categorieën zijn gospel, kaseko, hindi en best music video en best collaboration.
De muziekprijzen worden uitgedeeld aan de hand van stemmen van de fans. Er zijn in totaal 20 genomineerde artiesten waar op gestemd kan worden. Artiesten die dit jaar genomineerd zijn, zijn onder andere Aptijt, Newstyle, Emanuel Sanvisi, Nisha Madaran en Benjamin Faya. Een graag gewonnen titel is die van ‘people’s choice’, waarmee eigenlijk gezegd kan worden dat de winnaar hiervan de meest populaire artiest van het moment is. Binnenkort zullen alle categorieën en de bijbehorende genomineerden bekend worden gemaakt. Na de award show zal er een after party plaats vinden op de pier van het Torarica hotel in Paramaribo.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

75 jarige Surinaamse drugs oma vrijgelaten

Geplaatst

op

By

De 75-jarige vrouwdie samen met vier jongen van tussen de 15 en 20 jaar oud in verzekering warengesteld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, is door hetOpenbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent iets af te weten vande drugs.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan die de bejaarde vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne. 

In een politiebericht werd gemeld dat de jongeren verdacht worden van het verhandelen van drugs, waaronder wikkels crack cocaïne en marihuana in de Pianostraat. De politie van het ressort Kwatta heeft de aanhouding zaterdag verricht. Naar aanleiding van de verklaringen die de vier verdachten afzonderlijk hadden afgelegd bij de politie, kwam ‘oma’ in beeld. Zij zou de drugs aan de jongeren hebben verstrekt om deze te verkopen.

Op aanwijzing van de eerder aangehouden verdachten ging de politie naar de woning van deze vrouw om een onderzoek in te stellen. Tijdens dat onderzoek zijn wikkels crack cocaïne en marihuana bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. 

Medeleven

Heel veel Surinamers hebben sinds gisteren hun medeleven en begrip getoond voor de 75 jarige drugsdealende oma die crack cocaïne vanuit haar huis verkocht omdat haar pensioen te weinig was.

De 75 jarige oma begon uit nood drugs te verkopen zodat ze wat brood en melk op tafel kon krijgen. Toen ze moeite met lopen kreeg vroeg ze haar neefje om hulp en hij haalde zijn vrienden erbij en zo richtte de oma op bejaarde leeftijd haar eigen kleine drugs empire op.

De drugs oma is een zeer gerespecteerde drugsdealer in haar omgeving en zelfs grotere drugsdealers prijzen haar aan voor haar inzet.

Lees verder

Suriname

Douanier gepakt voor megacokezaak

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Lees verder

Meest gelezen