Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Suriname Summer Awards Show komt er weer aan

Geplaatst

op

Op 30 september zal de vierde editie van de Suriname Summer Awards Show weer plaatsvinden in de Ballroom zaal van het Torarica hotel. De red carpet show, die draait om Surinaamse artiesten, vindt ook dit jaar weer doorgang en daar is organisator Roberto Banel erg blij mee.

Roberto Banel van G-Summer Events is ook dit jaar weer blij dat het evenement door kan gaan. Hij is nieuwe samenwerkingen aangegaan en heeft meerdere sponsors bereid gevonden om het evenement tot stand te kunnen brengen. Een aantal vaste sponsors doen dit jaar weer mee en met een aantal nieuwe is Banel nog in gesprek.

Het hoofddoel van het muzikale evenement is het uiten van waardering voor de Surinaamse artiesten en producers. Het uitreiken van prijzen voor hun inzet moet ertoe leiden dat bestaande artiesten door gaan met hun creatieve werk en het moet nieuwe artiesten stimuleren om ook aan de slag te gaan. De awardshow is een jaarlijks muzikaal meetmoment dat zowel nationaal als internationaal bekendheid heeft.

Dit jaar zullen er meer categorieën zijn waarin prijzen worden uitgereikt. Dit komt omdat de muziekindustrie in Suriname blijft groeien en nieuwe artiesten blijven komen. De nieuwe categorieën zijn gospel, kaseko, hindi en best music video en best collaboration.
De muziekprijzen worden uitgedeeld aan de hand van stemmen van de fans. Er zijn in totaal 20 genomineerde artiesten waar op gestemd kan worden. Artiesten die dit jaar genomineerd zijn, zijn onder andere Aptijt, Newstyle, Emanuel Sanvisi, Nisha Madaran en Benjamin Faya. Een graag gewonnen titel is die van ‘people’s choice’, waarmee eigenlijk gezegd kan worden dat de winnaar hiervan de meest populaire artiest van het moment is. Binnenkort zullen alle categorieën en de bijbehorende genomineerden bekend worden gemaakt. Na de award show zal er een after party plaats vinden op de pier van het Torarica hotel in Paramaribo.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen