dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname stuurt rijst en water naar St. Vincent

lees ook ...

President Santokhi naar Brazilië afgereisd

Vandaag is Presdident Santokhi naar Brazilië vertrokken om samen met de overige elf Zuid-Amerikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen over het integratieproces van onze regio.  Deze bijeenko...

Saint Vincent is in april dit jaar getroffen door een vulkaanuitbarsting die een ramp is voor de mensen van het eiland. President Chandrikapersad Santokhi heeft in reactie op de oproep van de Caricom staatshoofden toegezegd dat Suriname twee containers van 20 ft zal doneren, zegt kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

Slijngard geeft aan dat op donderdag 29 juli 2021 een container is gevuld met meer dan 600 zakken rijst van 25 kg. De andere container is gevuld met flessen water van 1,5 liter. Een grote donateurs is Lions Club Paramaribo Central die rijst heeft gedoneerd. De andere sponsors zijn Cirkel Group, Rudisa Agencies N.V., Firma B. Chotelal en de kerkgemeenschap Adra. Zij hebben geholpen met water. De logistiek en alles met betrekking tot de afvaart vanuit Paramaribo naar St. Vincent wordt kosteloos afgehandeld door Integra Marine & Freight Service. “De Surinaamse regering heeft dus niks hieraan hoeven uit te geven”, geeft kolonel Slijgard aan.

De mensen van het eiland hebben aangegeven wat zij nodig hebben.aangegeven en Suriname heeft de toezegging gedaan voor water en rijst. De goederen zijn gecheckt op vervaldatum. De rijst is goedgekeurd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Er wordt ook een certificaat van deugdelijkheid meegestuurd naar het eiland. “Suriname heeft eerder ook aan Barbados en St. Maarten ondersteuning gegeven. We hebben ook hulpgoederen gestuurd naar Grenada en Cuba.

“Ons land heeft ook een oproep gedaan aan de wereld met name Caricom, omdat we niet zo lang geleden zelf getroffen zijn door overstromingen. En wij hebben ook ondersteuning ontvangen onder andere van Trinidad & Tobago, de VN-community in Suriname en de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA). Terwijl we bezig waren met onze eigen ramp, zijn we tegelijkertijd ook bezig geweest andere landen te helpen. In de Caraïbische gemeenschap is het namelijk zo dat als we in problemen zijn, we altijd bereid zijn elkaar te helpen”, legt de kolonel verder uit.

Kolonel Slijngard attendeert de samenleving erop dat er rekening gehouden moet worden dat de ‘hurricane season’ tot en met november doorgaat. Als er landen getroffen worden gedurende deze periode, zal er hulp moeten worden geboden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname stuurt rijst en water naar St. Vincent