Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname….. Strak optreden van minister Diana Pokie

Geplaatst

op

Diana Pokie

Topfunctionaris op de afdeling Domeinen, Zaria Eenig, is met de harde hand uit haar kantoor gezet. Het is Eenig geweest die de uitgifte van de Cultuurtuinlaan heeft voorbereid. In aanwezigheid van een deurwaarder heeft zij haar werkruimte moeten ontruimen. Zelfs haar auto wilde men van haar afpakken.

Ook in deze materie is als reden opgegeven, ”gewijzigde beleidsinzichten”.
Ze werkt volgens delen uit het personeel al jaren en is nooit in opspraak geweest. Het is komen vast te staan dat haar deel in de Cultuurtuin kwestie wordt nagegaan.

Pokie ontkent het feit dat de topfunctionaris hardhandig is aangepakt. De minister geeft aan dat slechts de brief aan haar per deurwaardersexploot is uitgereikt. Verder gaf Pokie aan dat zij vanwege andere verplichtingen geen keus had. Vandaar de tussenkomst van de deurwaarder.

Culturu.com

11 Reacties
11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EEN SURINAMER
zaterdag 8 augustus 2020 17:26

Yep! Just go woman, Pokie. Rotte appels de deur uit.

Misamooi
zaterdag 8 augustus 2020 17:56

Goedzo. Iemand met ballen. Ook de nog grotere aanpakken alle directeuren .. ambtenaren die zeven even zijn. De bezem erdoor heen.

Mae
zaterdag 8 augustus 2020 18:23

Brunswijk gaat ze ook aanpakken maar we zullen zien wie durft om Bouterse te gaan halen belofte maakt schuld BELFORT zou allemaal opsluiten ook Bouterse we zullen zien hoe dit afloopt.

Zwartje
zaterdag 8 augustus 2020 18:53

Goed aangepakt!!! Ook met harde hand is geen probleem. Opgeruimd staat netjes

Clasien
zaterdag 8 augustus 2020 18:57

GOED ZO OPGERUIMD STAAT NETJES zulke mensen denken alleen in hun eigen belang, hopende dat anderen ook wordt weggeveegd/opgeruimd Shantoki/Brunswijk ga zo door

Omar
zaterdag 8 augustus 2020 19:44

Goedzo het volk staat achter jullie om schoonschip te maken. Moet afgelopen zijn met corruptie in Suriname. Laat je niet omkopen want ze gaan het proberen. Denk aan me eed

Lunes Armand
zaterdag 8 augustus 2020 23:45

Het is altijd goed om rotte appels uit de maand te halen. Maar gaarne niet plaatsen waar hun reuk nog sterk waarneembaar is, dan is er zo goed als niets gedaan. Iedereen ziet graag dat schuldigen gestraft worden. Prioriteit is niet schuldigen pakken, maar beleid maken. Laat enthousiasme niet maken dat er fouten begaan worden die het land in nog meer kosten jaagt. Dat het moeilijk werken is met een dergelijke persoon is te begrijpen. Er zullen een aantal mensen op zij geschoven moeten worden. Dat onderzoeking van frauduleuze handelingen asap wordt afgerond, opdat mensen niet te lang op het… Lees verder »

Lucky
zondag 9 augustus 2020 04:32

Iedereen die een eed of belofte heeft afgelegd naar eer en geweten te handelen maar toch steelt heeft geen respect voor de vlag van Suriname. Dus weg met ze. Ze zweren trouw eerlijk en oprecht te zullen zijn, maar velen zij zo corrupt dat ze die hele eed en belofte vergeten

Zwartje
zondag 9 augustus 2020 08:23

Er zitten alleen maar incapabele ratten in paars. Wie pakt Bouta op en zijn rechterhand die alle goudstaven heeft gestolen en helikopters heeft gekocht? Asociale paarse ratten.

Bryan
zondag 9 augustus 2020 14:36

Yesssssssss opsluiten die rotzakken.
Stelletje parasieten zonder patriotistische waarden en.die niet eens normen van hun ouders meegekregen hebben.

Ivy
maandag 10 augustus 2020 13:59

Prima als het terecht is, maar ook in de huidige regering zitten er flink wat rotte appels van de verschillende partijen, begin bij Somo en jogie!Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen