Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname: Sterke daling aantal actieve Covid-gevallen

Geplaatst

op

Coronatest. Foto Reishonger.nl

De sterke daling van het aantal actieve coronagevallen geeft aan dat Suriname mag afstappen van de alertheid status code rood. Vanaf eind mei was het land genoodzaakt om deze status te hanteren vanwege verspreiding van het virus binnen de gemeenschap met onbekende bron. Na ruim zeven maanden sinds het eerste positieve geval op 13 maart, mag gesteld worden dat het Suriname is gelukt om Covid-19 te beheersen.

Er zijn momenteel 39 actieve cases ondanks de start van het onderwijsproces, hervatting van het openbaar vervoer en recreatief sporten. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid complimenteert de samenleving voor de medewerking en inzet. Hij heeft bovendien opgemerkt dat de bewustwording mooi opgang is gekomen.

Er zijn hier en daar wel nog wat momenten, dat het een beetje misloopt. De regering wil gaan naar normalisatie, dus mag er weer gesport worden. Ondanks deze zaken is er een dalende trend in het aantal gevallen waarneembaar. Dit geeft aan dat de samenleving zich wel redelijk committeert aan de maatregelen.

Aan de hand van de daling van de cijfers heeft president Chan Santokhi enkele maatregelen versoepeld. De partiële lockdown geldt nu van 22:00 tot 05:00 uur, dus een uurtje later. Op 8 november zal het staatshoofd de samenleving weer toespreken en zal duidelijk worden of er verdere versoepeling plaatsvindt.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen