vrijdag 19 april 2024
27 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname stemt vóór de resolutie die de Russische invasie veroordeelt

lees ook ...

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastruc...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomer...

De United Nations General Assembly heeft tijdens een speciale spoedsessie van 28 februari tot en met 02 maart 2022, gestemd over de veroordeling van Rusland voor de invasie en militaire agressie jegens Oekraïne. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) geeft aan dat Suriname vóór de resolutie heeft gestemd.

De bewindsman benadrukte dat vanaf het begin van het conflict, het standpunt van Suriname duidelijk was. Dit in tegenstelling tot berichtgevingen dat Suriname zich heeft onthouden van stemmen. Op het scherm van de Verenigde Naties is aangegeven dat Suriname groen is gekleurd, hetgeen betekent dat we vóór hebben gestemd. Suriname zou op basis van internationaal geaccepteerde principes van territoriale soevereiniteit, en op basis van internationale orde en internationaal recht, de invasie en agressie van Rusland jegens Oekraïne sterk hebben veroordeeld.

Het ministerie van BIBIS had reeds op 24 februari jongstleden melding gemaakt van het standpunt van Suriname welke in lijn was met de regionale statement van de Caribische gemeenschap (CARICOM), uitgegeven door de ministers van Buitenlandse Zaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname stemt vóór de resolutie die de Russische invasie veroordeelt