vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname stemt vóór de resolutie die de Russische invasie veroordeelt

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

De United Nations General Assembly heeft tijdens een speciale spoedsessie van 28 februari tot en met 02 maart 2022, gestemd over de veroordeling van Rusland voor de invasie en militaire agressie jegens Oekraïne. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) geeft aan dat Suriname vóór de resolutie heeft gestemd.

De bewindsman benadrukte dat vanaf het begin van het conflict, het standpunt van Suriname duidelijk was. Dit in tegenstelling tot berichtgevingen dat Suriname zich heeft onthouden van stemmen. Op het scherm van de Verenigde Naties is aangegeven dat Suriname groen is gekleurd, hetgeen betekent dat we vóór hebben gestemd. Suriname zou op basis van internationaal geaccepteerde principes van territoriale soevereiniteit, en op basis van internationale orde en internationaal recht, de invasie en agressie van Rusland jegens Oekraïne sterk hebben veroordeeld.

Het ministerie van BIBIS had reeds op 24 februari jongstleden melding gemaakt van het standpunt van Suriname welke in lijn was met de regionale statement van de Caribische gemeenschap (CARICOM), uitgegeven door de ministers van Buitenlandse Zaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname stemt vóór de resolutie die de Russische invasie veroordeelt