maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
4
(1)

Suriname stelt 10 hectare grond beschikbaar aan Carbische gemeenschap voor campus

lees ook ...

Saramaccaanse en Inheemse organisaties dienen klacht in bij ...

De Vereniging van Saamaka gezagdragers en het samenwerkingsverband KAMPOS van Tribale volken in Suriname, hebben op grond van de Grondwet, Artikel 22 en de wet Bosbeheer 1992, Artikel 44, door middel ...

Suriname zal tien hectare land beschikbaar stellen aan de Caribische Gemeenschap om een door jongeren geleide moderne, hightech, klimaatneutrale campus te vestigen, waar agribusiness en creatieve industrie gestudeerd kunnen worden. Deze informatie verstrekte minister Steven Mac Andrew onlangs aan de Conferentie van Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap. Eerder had president Chandrikapersad Santokhi deze geste gedaan tijdens het Caricom Youth Forum, dat virtueel is gehouden op 26 juni 2022.

Het staatshoofd kon zelf niet aan het woord komen tijdens de behandeling van het agendapunt over Engagement With Community Stakeholders, waar ook jeugdaangelegenheden werden besproken, aangezien hij als voorzitter van de Caribische Gemeenschap de vergadering leidde. Tegen deze achtergrond pleegde Mac Andrew een interventie, nadat de Deken van het korps van de Caricom-jeugdambassadeurs, Renee Atwell, verslag had gedaan over het Caricom Youth Forum.

Voor wat betreft de campus moet deze volgens de bewindsman dienen als incubator. Een plek waar jongeren kunnen experimenteren met nieuwe ideeën en methodieken. Een campus waar zij kunnen bijdragen aan de gehele waardeketen van agribusiness en creatieve industrie, zowel regionaal als subregionaal. De bedoelde campus zal volgens Mac Andrew de eerste tropische innovatiecampus zijn in een van de drie CO2-negatieve landen ter wereld.

De deken van het korps van de Caricom-jeugdambassadeurs, Renee Atwell, vroeg bij deze gelegenheid aandacht voor de doelen van het Caricom Youth Development Action Plan (CYDAP). Zij wees op de nieuwe en terugkerende uitdagingen, die een impact hebben op het leven van de jongeren in de regio.

De werkloosheid en misdaadcijfers zijn volgens haar in de loop der jaren geëscaleerd, vooral door de ongekende impact van de sociale gevolgen van Covid-19. Zij klaagde dat gebrek aan werkgelegenheid, beperkte bedrijfsinnovatie en creativiteit om de nationale economische veerkracht te vergroten in lidlanden van de Caricom, de economische empowerment van jongeren belemmerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname stelt 10 hectare grond beschikbaar aan Carbische gemeenschap voor campus