maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname start voorbereiding voor nieuwe agrarische telling met FAO-steun

lees ook ...

Politie arresteert tweede ontvluchtte arrestant Firozkhan

De politie van het bureau Albina hebben de tweede ontvluchte arrestant Firozkhan Sherberg kunnen arresteren en aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie van Groningen. De arrestant zag op 14 mei k...

Betrouwbare statistische informatie is cruciaal voor de planning, monitoring en evaluatie van agrarisch beleid. Beleidsmakers hebben deze gegevens nodig om middelen efficiënt te gebruiken en goed geïnformeerde beslissingen te nemen wanneer ze verschillende beleidsopties overwegen.

De agrarische telling is het belangrijkste instrument om structurele gegevens in de landbouw te verzamelen. Volgens de richtlijnen van de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties, moet er minstens eens in de tien jaar een agrarische telling plaatsvinden. De laatste agrarische telling in Suriname werd in 2008 uitgevoerd.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) erkent de behoefte aan actuele informatie over de agrarische sector en heeft de FAO gevraagd om technische ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering van de volgende agrarische telling. Deze telling zal bijdragen aan de actualisering van de statistische boerenregistratie en een steekproefkader bieden voor enquêtes over gewas- en veeteeltproductie.

De agrarische telling zal worden uitgevoerd volgens de FAO-richtlijnen van het World Program for the Census of Agriculture 2020 (WCA 2020). Via een overeenkomst in het FAO Technical Cooperation Program – TCP/SUR/1309D, zal de FAO technische bijstand verlenen aan het ministerie tijdens de drie fasen van de telling: planning, veldgegevensverzameling en analyse en verspreiding.

In dit kader heeft de FAO 30 tablets overhandigd aan het ministerie van LVV voor de 6e Agrarische Telling. Deze tablets werden overhandigd door FAO-vertegenwoordiger Gillian Smith aan LVV-minister Parmanand Sewdien.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname start voorbereiding voor nieuwe agrarische telling met FAO-steun