zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname start ambitieus boomplantproject: een miljoen bomen in vijf jaar

lees ook ...

Stichting Radio Boskopu heeft nieuwe directeur

Stichting Radio Boskopu heeft een nieuwe directeur in de persoon van Gilles Nasa. Vanaf 15 mei 2024 werd hij aangesteld als de nieuwe directeur. De stichting staat onder het ministerie van Regionale O...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken start op 24 mei met het ambitieuze project “Planting one million trees in 5 years” in Suriname. President Chan Santokhi ontving een delegatie onder leiding van directeur Indersing Gangabisoensingh op het kabinet om kennis te maken met dit grote initiatief.

Het doel van dit project is om in de komende vijf jaar in totaal één miljoen bomen te planten verspreid over negen districten in Suriname, met een gemiddelde van 125.000 bomen per district. De gemeenschap zal actief betrokken worden via bestaande milieuprojecten zoals het Prani Yu Djariproject van het Instituut First Lady, het Krin Birtiproject van ROM, de Community fruit gardens van LVV en een gedecentraliseerde benadering vanuit ROS.

Niet-gouvernementele organisaties en andere belangstellende organisaties zullen ook meewerken aan de uitvoering van dit project. De officiële lancering vindt plaats op 24 mei aan de Helena Christinaweg/hoek Poerwodadiweg in het district Wanica.

President Santokhi benadrukte het belang van blijvend onderhoud van de geplante bomen en de veiligheid van weggebruikers. Hij waarschuwde dat bomen langs wegen geen gevaar mogen vormen voor verkeersdeelnemers en vroeg om extra aandacht voor de faciliteiten die de veiligheidsaspecten moeten waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname start ambitieus boomplantproject: een miljoen bomen in vijf jaar