woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
5
(2)

Suriname spreekt Nederland aan over uitspraken betreffende VP Brunswijk

lees ook ...

235 ongehoorzame burgers in full lockdown weekend op de bon ...

In het full lockdownweekend had de politie haar handen vol aan overtreders. Er zijn in totaal 235 ongehoorzame burgers, in de periode van 16 april tot en met vanmorgen 05.00 uur, door de politie aange...

Tijdens een Tweede Kamerdebat in Nederland op 28 januari 2021, heeft een lid van de oppositionele PVV-fractie, uitspraken gedaan over de Vicepresident van de Republiek Suriname, Z.E. Ronnie Brunswijk. Deze uitspraken werden ook nog onderstreept door de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok.

De Regering van de Republiek Suriname nam via de media kennis van de denigrerende uitspraken naar het instituut van de Vicepresident. De Nederlandse Regering noch de Tweede Kamer heeft het besprokene schriftelijk kenbaar gemaakt aan de Regering van Suriname. Maar een duidelijke en openlijke sneer naar één van de hoogste autoriteiten van ons land, die niet is gegeven in een binnenkamertje, maar in het Nederlandse parlement, kon niet onbeantwoord blijven.

De Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, heeft aan de Nederlandse bewindvoerders aangegeven dat de Vicepresident een integraal en ondeelbaar onderdeel is van de Regering van de Republiek Suriname, democratisch gekozen en geïnstalleerd in functie.

De Republiek Suriname is een soevereine staat, waarbij de principes van democratie, good governance, rule of law en mensenrechten worden gerespecteerd. In dat kader is Suriname dan ook lid van regionale en internationale organisaties, met name de CARICOM, de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), en de Verenigde Naties (VN).

De Regering van de Republiek Suriname heeft van de Nederlandse Regering gevraagd om respect te hebben voor en erkenning te geven aan onze democratische instituten en politici in functie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname spreekt Nederland aan over uitspraken betreffende VP Brunswijk