dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(2)

Suriname spreekt Nederland aan over uitspraken betreffende VP Brunswijk

lees ook ...

President Santokhi zegt Suriname te zullen redden

President Chandrikapersad Santokhi is ervan overtuigd dat de regering onder zijn leiding Suriname zal redden. Hij zei dit bij de 47ste viering van de onafhankelijkheid van Suriname. Volgens de preside...

Tijdens een Tweede Kamerdebat in Nederland op 28 januari 2021, heeft een lid van de oppositionele PVV-fractie, uitspraken gedaan over de Vicepresident van de Republiek Suriname, Z.E. Ronnie Brunswijk. Deze uitspraken werden ook nog onderstreept door de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok.

De Regering van de Republiek Suriname nam via de media kennis van de denigrerende uitspraken naar het instituut van de Vicepresident. De Nederlandse Regering noch de Tweede Kamer heeft het besprokene schriftelijk kenbaar gemaakt aan de Regering van Suriname. Maar een duidelijke en openlijke sneer naar één van de hoogste autoriteiten van ons land, die niet is gegeven in een binnenkamertje, maar in het Nederlandse parlement,  kon niet onbeantwoord blijven.

De Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, heeft aan de Nederlandse bewindvoerders aangegeven dat de Vicepresident een integraal en ondeelbaar onderdeel is van de Regering van de Republiek Suriname, democratisch gekozen en geïnstalleerd in functie.

De Republiek Suriname is een soevereine staat, waarbij de principes van democratie, good governance, rule of law en mensenrechten worden gerespecteerd. In dat kader is Suriname dan ook lid van regionale en internationale organisaties, met name de CARICOM, de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), en de Verenigde Naties (VN).

De Regering van de Republiek Suriname heeft van de Nederlandse Regering gevraagd om respect te hebben voor en erkenning te geven aan onze democratische instituten en politici in functie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname spreekt Nederland aan over uitspraken betreffende VP Brunswijk